Λίστα με υπόπτους για «Πυρήνες»

Λίστα με υπόπτους για «Πυρήνες»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο 30χρονος απόφοιτος Θεολογίας Αναστάσιος Θεοφίλου, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται από τις αρχές για συμμετοχή στην αιματηρή ληστεία της Πάρου και στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Την ίδια ώρα, η Αντιτρομοκρατική προσπαθεί να εντοπίσει και άλλα άτομα που εμπλέκονται στη ληστεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει καταρτιστεί ένας κατάλογος υπόπτων από ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης, τα οποία και αναζητούνται. Συγκεκριμένα, οι αρχές αναζητούν έναν 30χρονο που φέρεται να ήταν ο πρώτος ενοικιαστής του σπιτιού στη Λαμία και εκείνος που στη συνέχεια παρέδωσε τα κλειδιά στον συλληφθέντα. Οι έρευνες εξετάζουν εξονυχιστικά τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή που βρέθηκε στην γκαρσονιέρα της Λαμίας, αλλά και τις κλήσεις από ένα καρτοκινητό. Παράλληλα, εξετάζονται προσεκτικά τα τηλεφωνήματα που δέχονται από πολίτες μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του 30χρονου. Η Αστυνομία αναζητεί τουλάχιστον ένα ακόμα σπίτι που έχει νοικιαστεί από την οργάνωση, προκειμένου να οργανωθεί η επαναδραστηριοποίησή της.

Χθες ο 30χρονος θεολόγος καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή για αντίσταση και απείθεια κατά τη διάρκεια της σύλληψής του που έγινε το περασμένο Σάββατο στον Κεραμεικό. Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας. Κατά την απολογία του αρνήθηκε ότι προέβαλε αντίσταση, δήλωσε «αναρχικός» δίνοντας τη δική του εκδοχή: «Ηρθαν τρεις, τέσσερις και όρμησαν επάνω μου. Δεν κατάλαβα ότι ήταν αστυνομικοί, δεν κλώτσησα, δεν αντιστάθηκα. Με δέσανε και με πήγαν στο Τμήμα, δεν μου είπαν τίποτα. Αναρχικός είμαι, γίνονται αυτά. Γι’ αυτό δεν ρώτησα τι γίνεται. Είχα ενεργή δράση στις κινητοποιήσεις. Δεν είχα ποτέ καμία εμπλοκή με την Αστυνομία. Μου είπαν ότι θέλουν αποτυπώματα. Τους απάντησα ότι δεν ξέρω αν είναι νόμιμο. Μου είπαν ότι είναι. Τα πήραν. Δεν είπα πού μένω, γιατί δεν ήξερα ακόμα. Είχα μια – δυο επιλογές. Θεωρώ ότι είναι μια τυπική διαδικασία να καταθέτουν ότι αντιστάθηκα», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο 30χρονος, που αμφισβήτησε τον τρόπο λήψης του γενετικού υλικού από το οποίο προέκυψε η ταύτισή του με τον δράστη της ληστείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή