Επιστολή ΔΟΕ σε πολιτικούς

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα πλέον μελανά χρώματα σκιαγραφούν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες λόγω της δημοσιονομικής λιτότητας. Ταυτόχρονα, οι εκπαιδευτικοί προειδοποιούν με κινητοποιήσεις εάν η αξιολόγηση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν είναι στα… μέτρα τους. Σήμερα, ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα ανακοινώσει την έναρξη της διαδικασίας μέσα στο φθινόπωρο, αφού προηγουμένως καθοριστούν τα κριτήρια αξιολόγησης.

Ειδικότερα, χθες η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) έστειλε επιστολή στους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, στην οποία τονίζει ότι «λόγω πρωτοφανών περικοπών, των χειρότερων στη μεταπολεμική περίοδο, τα σχολεία θα αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες για την ομαλή λειτουργία τους (καύσιμα, καθαριότητα, ΔΕΗ, ΟΤΕ)».

Μιλώντας στην «Κ» ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Κομνηνός Μαντάς εστίασε στην αδυναμία των δήμων, εκ του νόμου αρμοδίων, να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων.

Επίσης, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ θεωρούν βέβαιο ότι θα ανακύψουν σημαντικά προβλήματα λόγω των πολύ λίγων -μόλις 225- διορισμών, «των λιγότερων από το 1949» σύμφωνα με τη ΔΟΕ. Ενδεικτικά, έγιναν μόλις 5 διορισμοί δασκάλων όταν υπήρξαν 1.223 συνταξιοδοτήσεις. Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία της ΟΛΜΕ, τα τελευταία τρία χρόνια έγιναν 2.000 διορισμοί καθηγητών ενώ οι συνταξιοδοτήσεις προσεγγίζουν τις 11.000.

Για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς κρίσιμο είναι και το ζήτημα της αξιολόγησης. Σήμερα, ο κ. Αρβανιτόπουλος θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι θα γίνει πρώτα αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, ενώ η αξιολόγηση δεν θα έχει «τιμωρητικό» χαρακτήρα για τους εκπαιδευτικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή