ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΑ, ΑΓΡΙΝΙΟ

Συλλήψεις για οφειλές προς το Δημόσιο

Τρεις συλλήψεις, οι δύο για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο έγιναν χθες σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη 46χρονος για χρέη ύψους έξι εκατ. ευρώ και στη δεύτερη 65χρονος για οφειλές 1,7 εκατ. ευρώ. Ο 46χρονος είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης κατασκευής και εμπορίας κοσμημάτων και ο 65χρονος διευθύνων σύμβουλος εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Μια ακόμη σύλληψη, 40χρονου πωλητή ελαιοκάρπου, για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 103.000 ευρώ, έγινε στο Αγρίνιο.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Αποχώρησαν από διαγωνισμό

Επιχειρηματίες τουριστικών λεωφορείων αποχώρησαν από διαγωνισμό του Δήμου Αθηναίων για τη μεταφορά μαθητών για το σχολικό έτος 2012 – 2013 εξαιτίας ανεξόφλητων υπολοίπων προηγούμενων ετών. Οι επιχειρηματίες αποχώρησαν από το διαγωνισμό, καθώς δεν τους παρέχονταν οι απαιτούμενες εγγυήσεις για την αποπληρωμή του έργου που καλούνταν να παράσχουν. Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) ζητεί από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών την πρόβλεψη των σχετικών πιστώσεων, καθώς τα τουριστικά λεωφορεία δεν θα μπορούν να κινηθούν χωρίς χρηματοδότηση. Μάλιστα δηλώνει αντίθετη σε κάθε εισήγηση για μείωση κατά 20% των οφειλών από μεταφορές μαθητών που έχουν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο σχολικό έτος.

ΣΤΟΝ ΓΕΡΑΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ληστεία μετά φόνου

Μια ηλικιωμένη γυναίκα δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης μέσα στο σπίτι της στον Γέρακα από ληστές. Τα ίχνη της 79χρονης γυναίκας είχαν χαθεί τις τελευταίες ημέρες, αφού δεν απαντούσε στα τηλέφωνα των συγγενικών της προσώπων. Τελικά οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην οικία της, την εντόπισαν νεκρή. Η πόρτα ήταν παραβιασμένη και το σπίτι αναστατωμένο. Οι αρχές πιθανολογούν ότι ο θάνατος προήλθε από ασφυξία.

ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Νεκρός από σφαίρα

Στο Γενικό Κρατικό Αθηνών διακομίστηκε χθες τα ξημερώματα από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονος, 36χρονος αλλοδαπός, τραυματισμένος από πυρά πυροβόλου όπλου. Λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή. Πρόκειται για Αλβανό υπήκοο, τον οποίο πυροβόλησαν άγνωστοι, έξω από καφενείο. Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες του αιματηρού επεισοδίου. Την προανάκριση έχει αναλάβει η Ασφάλεια.

ΣΤΑ ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΙΚΑ ΟΡΗ, ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Φυτείες με χασίς

Τετρακόσια πενήντα ένα δενδρύλλια ινδικής κάνναβης εντόπισαν και κατάσχεσαν οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου σε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. Ανδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ρεθύμνου, του ΤΑΕ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, με τη συνδρομή και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης, έπειτα από έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή των Λειβαδιώτικων Ορέων, εντόπισαν τρεις διαφορετικές φυτείες, αποτελούμενες συνολικά από 451 δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων έφτανε το 1,5 μέτρο.

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΣΩΝ

Πιέσεις από οργανώσεις

Συνάντηση με στόχο την παραμονή της Ειδικής Γραμματείας Δασών στο υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποίησαν χθες εκπρόσωποι των 10 μεγαλύτερων περιβαλλοντικών οργανώσεων της χώρας (Αρκτούρος, Αρχέλων, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Καλλιστώ, Greenpeace, MOm και WWF) με τον κ. Γιάννη Μανιάτη, γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Μανιάτης επανέλαβε την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ με την αποκοπή των δασών από το αρμόδιο για το περιβάλλον υπουργείο, εκτιμώντας ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντική θεσμική και περιβαλλοντική οπισθοδρόμηση. Την αντίθεσή τους έχουν ήδη εκφράσει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΔΗΜΑΡ, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ

Δεν αποφυλακίζεται

Στη φυλακή θα παραμείνει ώς την εκδίκαση της έφεσης που υπέβαλε ο 35χρονος πατέρας που κακοποίησε την ανήλικη κόρη του στην Κω, μετά την καταδίκη του από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Δωδεκανήσου σε ποινή φυλάκισης τριών ετών χωρίς αναστολή και δικαίωμα μετατροπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή