Βοήθεια σε άπορους μαθητές

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά δράσεων με στόχο τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδιά άπορων πολύτεκνων οικογενειών της Αττικής ξεκινά ο ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με την Eurobank, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι σχολικές τσάντες, σχολικά βιβλία και βοηθήματα, κασετίνες, τετράδια, στυλό, μολύβια, γόμες, ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, φόρμες γυμναστικής και αθλητικά είδη. Λίγος χρόνος και πολύ καλή διάθεση είναι αρκετά για να συγκεντρώσουμε είτε μεταχειρισμένα είδη τα οποία είναι σε καλή κατάσταση, είτε να προμηθευτούμε καινούργια γραφική ύλη, σχολικά είδη και αθλητικά είδη.

Η βοήθεια και η ανάσα που θα παρέχεται μέσω των δράσεων είναι ανυπολόγιστη για τις πολύτεκνες οικογένειες, που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Παράκληση, τα είδη που θα προσφερθούν να είναι σε καλή κατάσταση, έτοιμα για χρήση (π.χ. τα ρούχα να είναι πλυμένα και σιδερωμένα) ή καινούργια. Σκοπός των δράσεων είναι η ενίσχυση των οικογενειών που έχουν τέσσερα ή και περισσότερα παιδιά και εμφανίζουν χαμηλό εισόδημα.

Τα σχολικά είδη που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν στην Ενωση Πολυτέκνων Αθηνών, στην Εθνική Οργάνωση Πολυτέκνων Αθηνών, στον Σύλλογο Πολυτέκνων Ν. Ιωνίας, στον Σύλλογο Πολυτέκνων Περιστερίου και στην Παμπειραϊκή Ενωση Πολυτέκνων, οι οποίοι με τη σειρά τους θα τα διανείμουν στα μέλη τους.

Οι δράσεις είναι συνολικά τέσσερις και ξεκινούν το ερχόμενο Σάββατο, 25 Αυγούστου από τις 10 π.μ. έως τη 1μ.μ. στην Αγία Παρασκευή και τη Νέα Σμύρνη. Στην Αγία Παρασκευή θα μπορεί κανείς να προσφέρει τα αντικείμενα στην κεντρική πλατεία δίπλα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, στην αρχή της οδού Αγίου Ιωάννου. Στη Νέα Σμύρνη η συγκέντρωση του υλικού θα γίνει στην κεντρική πλατεία, στην είσοδο του δημοτικού Πολυχώρου «Γαλαξίας».

Οι επόμενες δράσεις θα λάβουν χώρα το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου στο Μαρούσι και το Π. Φάληρο, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στην Κηφισιά και τη Γλυφάδα και το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο Νέο Ψυχικό και την Ηλιούπολη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή