Φάρμακα πάλι χωρίς πίστωση

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ένας μετά τον άλλο οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας διακόπτουν (εκ νέου) την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ. Ηδη σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι φαρμακευτικοί σύλλογοι σε 17 νομούς της χώρας, μεταξύ των οποίων οι σύλλογοι Κέρκυρας, Κοζάνης, Φλώρινας, Εύβοιας, Κρήτης, Μαγνησίας, Κορίνθου, Κυκλάδων, Γρεβενών, Αργολίδας και Ροδόπης, ενώ σε ανάλογη κίνηση προχωρούν από τη ερχόμενη Δευτέρα οι φαρμακοποιοί της Αρκαδίας και της Ημαθίας. Στο μεταξύ, κλειστά παρέμειναν χθες τα φαρμακεία του Πειραιά, λόγω γενικής συνέλευσης του συλλόγου, ενώ αύριο συνεδριάζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προκειμένου να αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις του.

Οι φαρμακοποιοί, όπως και οι πάροχοι υγείας που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ, διεκδικούν την εξόφληση των οφειλών του τρέχοντος έτους, και συγκεκριμένα τα οφειλόμενα για τις συνταγές που εκτελέσθηκαν επί πιστώσει από τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο, καθώς και ρύθμιση για τις οφειλές του 2010 και του 2011. Πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ κ. Γεράσιμο Βουδούρη, η πληρωμή για τις συνταγές του Μαΐου ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί ώς την ερχόμενη Τρίτη. Οπως τονίζει, οι φαρμακοποιοί έχουν ήδη πάρει 90 εκατ. ευρώ και αναμένεται να τους χορηγηθούν επιπλέον 117 εκατ. ευρώ. Πράγματι, αργά χθες καταβλήθηκαν τα χρήματα από τον ΕΟΠΠΥ προς τους διανεμητικούς λογαριασμούς των φαρμακευτικών συλλόγων για το υπόλοιπο Μαΐου. Οπως διαβεβαιώνουν από τον οργανισμό, μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουν καταβληθεί τα χρήματα και του Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, πάντως, εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά χθες ανυποχώρητος, δηλώνοντας ότι δεν «πείθεται» από τις «γενικόλογες δηλώσεις» του κ. Βουδούρη. Ολα δείχνουν ότι η συνεδρίαση του Σαββάτου θα είναι θυελλώδης, με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να αποτελούν τους δύο πόλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή