Ο υπολογιστής του Θεοφίλου αποκάλυψε πολλά…

Ο υπολογιστής του Θεοφίλου αποκάλυψε πολλά…

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκαλυπτικά ήταν τα ευρήματα από τον υπολογιστή που βρήκε η αστυνομία στο σπίτι του Αναστάσιου Θεοφίλου στη Λαμία. Τα αρχεία που περιείχε ο σκληρός δίσκος παραπέμπουν σε προετοιμασία ένοπλης δράσης, εξασφάλιση πλαστών εγγράφων, παραλλαγή της εμφάνισης κ.ά., ενώ άλλα επιμέρους στοιχεία εξετάζονται προσεκτικά. Σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρχαν πληροφορίες για κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, ανίχνευση κρυφών καμερών, παραβιάσεις κλειδαριών, διαρρήξεις και κλοπές αυτοκινήτων, χρήση συστημάτων πυροβόλων όπλων. Επίσης, λογισμικό διαγραφής αρχείων, στρογγυλές σφραγίδες αστυνομικών υπηρεσιών, στοιχεία και υπογραφές διαφόρων ατόμων, αποσπάσματα από χάρτες διαφόρων περιοχών, εγχειρίδια εκστρατείας του ΓΕΣ για συντήρηση και χρήση πιστολιών μάχης, όπως 45άρια, Glock 17, στρατιωτικά όπλα G3A3 των 7,62 mm, ελεύθερων σκοπευτών Barret, οδηγίες χρήσης αμυντικών χειροβομβίδων, αθόρυβων υποπολυβόλων κ.ά., δελτία ταυτοτήτων πολιτών και αστυνομικών, φωτογραφίες πολιτών (τύπου διαβατηρίου), φωτογραφίες ατόμων, ανάμεσα στις οποίες και νεκρών αστυνομικών, κενά δελτία ταυτοτήτων, άδειες οδήγησης, δελτία ταυτότητας σε διάφορα στάδια επεξεργασίας, φωτογραφίες γενειάδων και μουστακιών, σκίτσο ατόμου, φωτογραφίες με όπλα κ.ά. Παράλληλα, εντοπίστηκε το λογότυπο του προσωπικού ιστολογίου (blog) του Θεοφίλου, «Παρανουαρικό», καθώς και κάποια κείμενα – ιστορίες που ενδεχομένως να προορίζονταν για δημοσίευση στο συγκεκριμένο ιστολόγιο. Στοιχεία που περιέχονταν στον σκληρό δίσκο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., παραπέμπουν στον τρόπο δράσης των «Πυρήνων».

Χθες, ο 30χρονος θεολόγος από τη Θεσσαλονίκη κρίθηκε προφυλακιστέος για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο και για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». κατά την απολογία του για τη ληστεία, αρνήθηκε κάθε ενοχή, λέγοντας ότι, όταν έγινε η ληστεία, δεν βρισκόταν στο νησί. Αλλά και κατά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή Κώστα Μπαλτά για την υπόθεση συμμετοχής του στην τρομοκρατική οργάνωση, ο 30χρονος αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, στα χέρια του κ. Μπαλτά βρίσκονται στοιχεία που τον συνδέουν με τους «Πυρήνες» και με συγκεκριμένες ενέργειες, όπως η μεταφορά οπλισμού από την Αθήνα στο Αγρίνιο.

Την ίδια ώρα, η Αντιτρομοκρατική κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να εντοπίσει τρία με τέσσερα νεαρά άτομα για τα οποία υπάρχουν στοιχεία συμμετοχής τους στην τρομοκρατική οργάνωση. Παράλληλα, έρευνες γίνονται για να εντοπιστεί τουλάχιστον ένας ακόμα χώρος που έχει ενοικιαστεί από μέλη της οργάνωσης για την προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής του Θεοφίλου και άλλων ατόμων σε παλαιότερες ληστείες τραπεζών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή