Ληστές ανατίναξαν ΑΤΜ στο Ιλιον

Ληστές ανατίναξαν ΑΤΜ στο Ιλιον

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον αέρα τίναξαν άγνωστοι, χθες τα ξημερώματα, μηχάνημα αυτόματης ανάληψης στο Ιλιον και κατάφεραν να αφαιρέσουν ποσό ύψους 30.000 ευρώ. Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό στη διάρκεια του Αυγούστου. Στις 3 του μήνα είχε σημειωθεί έκρηξη σε ΑΤΜ στη Ν. Σμύρνη. Και οι δύο επιθέσεις είχαν στόχο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης της Εθνικής.

Στο Ιλιον, η έκρηξη σημειώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα στην οδό Ρήγα Φεραίου. Ηταν πολύ ισχυρή, καθώς από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν φθορές σε 3 εμπορικά καταστήματα και 4 αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο. Οι δράστες αντί εκρηκτικής ύλης χρησιμοποίησαν μια φιάλη υγραερίου, ενώ ο μηχανισμός αποτελούνταν ακόμα από καλώδιο μήκους 30 μέτρων και μια μπαταρία αυτοκινήτου.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και περισυνέλεξαν τρεις (αχρησιμοποίητες) αμυντικές χειροβομβίδες. Πιθανολογείται ότι οι δράστες σκόπευαν να τις χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση που -κατά τη διάρκεια της διάρρηξης- αστυνομικοί τούς εντόπιζαν και τους καταδίωκαν.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι δράστες άρπαξαν από το εσωτερικό του κατεστραμμένου ΑΤΜ ποσό ύψους περίπου 30.000 ευρώ. Η έκρηξη στη Ν. Σμύρνη είχε σημειωθεί (ξημερώματα 3 Αυγούστου) στην οδό Αρτάκης και οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει ποσότητα δυναμίτιδας και βραδύκαυστο φιτίλι.

Στο μεταξύ, ληστεία σημειώθηκε στη 1.10 το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Eurobank Παλαιού Φαλήρου. Συμμετείχαν τρία τουλάχιστον άτομα τα οποία κατά τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν, μεταξύ άλλων, και ένα σχολικό μίνι βαν που είχαν κλέψει λίγες ώρες πριν από τη ληστεία. Το σχολικό βρέθηκε καμένο στον Ν. Κόσμο, όπως και το πρώτο όχημα διαφυγής, ένα Ι. Χ. που εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από την τράπεζα, στην οδό Ναϊάδων, στο Π. Φάληρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή