Χασισοφυτεία στο Τατόι με σύστημα συναγερμού

Χασισοφυτεία στο Τατόι με σύστημα συναγερμού

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύστημα συναγερμού λειτουργούσε σε φυτεία χασίς που εντοπίστηκε κοντά στο κτήμα Τατοΐου. Αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι η φυτεία ήταν περικυκλωμένη από καλώδιο και λειτουργούσε μηχανισμός, ο οποίος ειδοποιούσε τηλεφωνικά τους καλλιεργητές σε περίπτωση που κάποιος «παραβίαζε» την περίμετρο της φυτείας.

Η καλλιέργεια εντοπίστηκε στις 24 Αυγούστου από ελικόπτερο της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ. Την επόμενη το μέρος τέθηκε υπό παρακολούθηση προκειμένου να συλληφθούν οι χασισοκαλλιεργητές σε περίπτωση που προσέγγιζαν το σημείο. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και το μεσημέρι της Κυριακής αποφασίστηκε να εκριζωθούν τα 121 δενδρύλλια.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το σύστημα συναγερμού, εκτός του καλωδίου, αποτελούνταν από μια μπαταρία αυτοκινήτου και μια κάρτα sim μέσω της οποίας γινόταν η προειδοποιητική κλήση προς άγνωστο (προς το παρόν) αριθμό τηλεφώνου. Από την ανάλυση των δεδομένων της κάρτας sim, πάντως, εκτιμάται ότι θα διαπιστωθεί ο αριθμός του κινητού, ο οποίος είχε προγραμματιστεί να δέχεται την κλήση σε περίπτωση ενεργοποίησης του συναγερμού.

Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή