Πάνω από 1.000 στρ. κάηκαν στη Ρόδο

Πάνω από 1.000 στρ. κάηκαν στη Ρόδο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεράστια οικολογική καταστροφή προκλήθηκε από την πυρκαγιά που μαίνεται στη Ρόδο και ξέσπσε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Σορωνή. Μέχρι αργά το βράδυ είχαν καεί περισσότερα από 1.000 στρέμματα πυκνού πευκοδάσους, που φιλοξενούσε πάρκο ελαφιών. Οι υπεύθυνοι του πάρκου άνοιξαν τις πόρτες προκειμένου να γλιτώσουν όσα ελάφια κατάφεραν να δραπετεύσουν πριν τα φτάσουν οι φλόγες. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν προσπάθεια για να περιορίσουν το μέτωπο, ωστόσο οι δυνατοί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως ακόμα και οκτώ μποφόρ καθιστούσαν το έργο τους εξαιρετικά δυσχερές. Αργά το βράδυ η πυρκαγιά κατευθυνόταν προς την Κοιλάδα των Πεταλούδων, ένα μέρος απαράμιλλης ομορφιάς, και το δάσος Ψίνθου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν επαρκούσαν για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά. Χθες, από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής δόθηκε εντολή να ξεκινήσουν με πλοίο της γραμμής με προορισμό τη Ρόδο 14 επανδρωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής προκειμένου να συμβάλουν στην κατάσβεση.

Οι αρχές είναι πεπεισμένες ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτες μάρτυρες έχουν δει ένα αυτοκίνητο να απομακρύνεται βιαστικά από το σημείο λίγο προτού φανούν οι πρώτες φλόγες. Σε εμπρησμό αποδίδονται και οι -τουλάχιστον τέσσερις- εστίες φωτιάς που ξέσπασαν αργά το απόγευμα στον Ομαλό του νομού Χανίων. Παράλληλα, μέχρι αργά το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη με τις φλόγες στη Μέλισσα του Δήμου Ανδραβίδας, στις Πετριές της Κύμης Εύβοιας, στο Κερί Ζακύνθου, στα Εράτυρα Κοζάνης. Φωτιές ξέσπασαν ακόμα στην Υδρα και στον Νέο Βουτζά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή