ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ

Πολιτικό μνημόσυνο για τον Λεωνίδα Κύρκο

Στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών τελέστηκε χθες πολιτικό μνημόσυνο για τον Λεωνίδα Κύρκο, ένα χρόνο μετά τον θάνατό του. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ παρέστη ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο κ. Κουβέλης τόνισε σε δήλωσή του ότι ο Λεωνίδας Κύρκος είναι πάντα παρών στην κοινωνία και την Αριστερά και η μνήμη του καθοδηγεί και εμπνέει. Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στους δεσμούς δεκαετιών με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, προσθέτοντας ότι οι διαφωνίες της τελευταίας περιόδου δεν είναι ικανές να σκιάσουν αυτούς τους δεσμούς. Ο γιος του Λεωνίδα Κύρκου προανήγγειλε τη διεξαγωγή ημερίδας το φθινόπωρο αφιερωμένης στη μνήμη του, με θέμα σχετιζόμενο με τη συμμετοχή της Αριστεράς στην κυβέρνηση.

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ

Αντίδραση δικαστικών

Οι πρόεδροι των έξι δικαστικών Ενώσεων αντιδρούν στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους επικαλούμενοι τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να υποστούν νέες περικοπές: Οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών δεν καθορίζονται από ειδικό μισθολόγιο που ο κοινός νομοθέτης έχει θεσπίσει, αλλά καθορίζονται από το ίδιο το Σύνταγμα, οι αποδοχές τους μέχρι σήμερα έχουν μειωθεί κατά 40%, χωρίς να υπολογίζεται η περικοπή των μισθολογικών προαγωγών (ωριμάνσεων). Στο πλαίσιο αυτό οι μηνιαίες καθαρές αποδοχές του νεοδιοριζόμενου δικαστικού λειτουργού ανέρχονται σε 1.800 ευρώ, ενώ ένας δικαστής εισέρχεται στη Σχολή Δικαστών μετά το 28ο έτος της ηλικίας του και διορίζεται μετά το 30ό έτος, όταν οι πτυχιούχοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν ήδη υπηρεσία 6 – 8 ετών.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν στην Εισαγγελία Κορίνθου το Επιμελητήριο Κορινθίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κορινθίας και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος κατά παντός υπευθύνου για την μετατροπή του 6ου Συντάγματος Πεζικού σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. Ο εμπορικός κόσμος καταγγέλλει ότι γίνεται παραβίαση της υγειονομικής νομοθεσίας, που προβλέπει εντός των κέντρων τη λειτουργία γραφείου ιατρικού ελέγχου.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»

Σύλληψη 14 αλλοδαπών

Στη σύλληψη 14 αλλοδαπών, οι οποίοι δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα, προχώρησαν την Τρίτη οι αστυνομικές αρχές, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», στο κέντρο της Αθήνας. Συνολικά προσήχθησαν σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής 1.122 αλλοδαποί, ενώ πραγματοποιήθηκαν τέσσερις έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών. Από την έναρξη της επιχείρησης έχουν προσαχθεί 14.017 αλλοδαποί και έχουν συλληφθεί 2.068, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.

ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Εγκαίνια πεζογέφυρας

Ετοιμη προς χρήση στους πολίτες είναι η δεύτερη πεζογέφυρα που θα ενώνει το ανατολικό Μαρούσι με το εμπορικό κέντρο της πόλης. Τα εγκαίνια της νέας πεζογέφυρας έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11 π. μ., στη συμβολή της Λεωφόρου Κηφισίας και Αναβρύτων.

ΣΤΙΣ ΣΥΚΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τη λήστεψαν μέσα στο σπίτι της

Θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της έπεσε χθες το πρωί γυναίκα 31 ετών στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστος δράστης, αφού παραβίασε την κύρια είσοδο του διαμερίσματος όπου διαμένει η άτυχη γυναίκα, εισήλθε στο εσωτερικό του και με την απειλή κατσαβιδιού άρπαξε το πορτοφόλι της, που περιείχε άγνωστο έως τώρα χρηματικό ποσό και διέφυγε.

ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΖΥΜΩΣΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

Σκοτώθηκε Μαροκινός

Τη ζωή του έχασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Κατερίνη αλλοδαπός εργάτης έπειτα από πτώση σε δεξαμενή ζύμωσης σταφυλιών σε αποστακτήριο. Ο Μαροκινός εργάτης άδειαζε τα σταφύλια από φορτηγό αυτοκίνητο μέσα στη δεξαμενή, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε μέσα στη δεξαμενή, απ’ όπου ανεσύρθη νεκρός. Συνελήφθησαν ο 53χρονος οδηγός του φορτηγού και οι δύο ιδιοκτήτες του αποστακτηρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή