Κινητοποίηση ενστόλων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Κινητοποίηση ενστόλων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιδρώντας στο ενδεχόμενο νέων περικοπών στα «ειδικά» μισθολόγια αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες σχεδιάζουν κινητοποιήσεις, τις αμέσως επόμενες ημέρες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σήμερα οι εκπρόσωποι των 6 ομοσπονδιών δίνουν συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ανακοινώσουν το σχέδιο των κινητοποιήσεών τους. «Το συνδικαλιστικό κίνημα, λαμβάνοντας υπόψη την οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί ο ένστολος από το 2009, καλεί τους κυβερνώντες να εφαρμόσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις» αναφέρουν σε χθεσινή ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ενστόλων. Σημειώνουν επίσης ότι τυχόν νέες περικοπές θα έχουν δραματικές συνέπειες στην υπηρεσιακή απόδοσή τους.

Μιλώντας χθες στην «Κ» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) κ. Χρ. Φωτόπουλος κατήγγειλε ότι «παρά τη σχετική δέσμευση δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντησή μας με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα». Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ κ. Δ. Γεωργατζής υποστήριξε ότι ένα από τα σενάρια που επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης προβλέπει αλλαγές στη διαδικασία χορήγησης αποζημίωσης για τη νυχτερινή και πέραν του πενθημέρου εργασία. Κινητοποιήσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες τόσο σε Αθήνα όσο και τη Θεσσαλονίκη προανήγγειλε ο πρόεδρος των αξιωματικών της Πυροσβεστικής κ. Γ. Σταμούλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή