Ζήτησε εξηγήσεις από πρύτανη ΑΠΘ

Ζήτησε εξηγήσεις από πρύτανη ΑΠΘ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Εξηγήσεις ζήτησε ο υπ. Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος από τον πρύτανη του ΑΠΘ και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας για την Αξιοποίηση και Διαχείριση της Περιουσίας του Ιδρύματος κ. Ιωάννη Μυλόπουλο, για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας (χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος») για υπέρογκες και προκλητικές δαπάνες της Εταιρείας για την Αξιοποίηση και Διαχείριση της Περιουσίας του Ιδρύματος.

«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται και η ελληνική πολιτεία αναγκάζεται να περικόπτει λειτουργικές δαπάνες των Ανωτάτων Ιδρυμάτων της χώρας, απαιτείται άπλετο φως στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος από τις Διοικήσεις των Ιδρυμάτων και τους κατά νόμον υπευθύνους. Γι’ αυτόν τον λόγο κάλεσα τον πρύτανη του ΑΠΘ και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως Περιουσίας του Ιδρύματος κ. Μυλόπουλο στο υπουργείο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το εν λόγω δημοσίευμα, για να λάμψει η αλήθεια», είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος. Από την πλευρά της, πάντως, η Σύγκλητος του ΑΠΘ αποφάνθηκε ότι τα καταγγελλόμενα αποτελούν μέρος σχεδίου αμαύρωσης της εικόνας του δημόσιου πανεπιστημίου.

Σωρεία θεμάτων στην ημερήσια διάταξη

Συγκεκριμένα, η Σύγκλητος του ΑΠΘ συνεδρίασε χθες με σωρεία θεμάτων στην ημερήσια διάταξη, ωστόσο κυριάρχησε το θέμα των αποκαλύψεων που αφορούσαν αλόγιστες και προκλητικές, όπως τις εμφάνιζε το δημοσίευμα, δαπάνες της Εταιρείας για την Αξιοποίηση και Διαχείριση της Περιουσίας, σε μια περίοδο κατά την οποία το ΑΠΘ αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, μεγάλα ποσά για βελτίωση φοιτητικών κατασκηνώσεων, αλλά και τουαλετών της πρυτανείας κ. ά. Οι δαπάνες αυτές αναφέρονταν αναλυτικά στον απολογισμό της Εταιρείας, τον οποίο ενέκρινε ομόφωνα το Σώμα, που θεώρησε τις καταγγελίες «στοχευμένη επίθεση που αποσκοπεί στο να βλάψει την εικόνα του δημόσιου πανεπιστημίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή