Αλλαγή φρουράς σε υψηλές θέσεις της Δικαιοσύνης

Αλλαγή φρουράς σε υψηλές θέσεις της Δικαιοσύνης

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επιλογή ανωτάτων δικαστικών για τις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης προχωρεί η κυβέρνηση σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, προκειμένου να καλυφθούν κενές θέσεις που έχουν προκύψει από τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας που παραμένει κενή μετά την αποχώρηση του κ. Παν. Πικραμμένου, ο οποίος διετέλεσε και υπηρεσιακός πρωθυπουργός, αναμένεται να επιλεγεί ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ κ. Κων. Μενουδάκος. Η επιλογή του έχει «κλειδώσει» όχι μόνο διότι είναι ο αρχαιότερος στη δικαστική επετηρίδα, αλλά και διότι η δικαστική πορεία του ειδικά ως προέδρου του Ε΄ Τμήματος με αρμοδιότητα σε θέματα περιβάλλοντος και στην επεξεργασία των προεδρικών διαταγμάτων τα τελευταία χρόνια εκτιμάται ως εξαιρετική. Για τον λόγο αυτό η επιλογή του βρήκε σύμφωνους και τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους, αν και ο κ. Μενουδάκος, που ήδη ασκεί καθήκοντα προέδρου στο ΣτΕ μετά την ανάληψη καθηκόντων πρωθυπουργού από τον κ. Πικραμμένο, θα παραμείνει στην προεδρία του ανωτάτου δικαστηρίου για ένα χρόνο, καθώς τον Ιούνιο του 2013 συνταξιοδοτείται.

Στη θέση του αντιπροέδρου του ΣτΕ, που μένει κενή λόγω της επιλογής του κ. Μενουδάκου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτης αναμένεται να προτείνει τον αρχαιότερο σύμβουλο Επικρατείας κ. Γ. Κωστόπουλο, ο οποίος όμως αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και σε περίπτωση που δεν επιθυμεί, την κυρία Ευδοξία Γαλανού.

Για τις τέσσερις κενές θέσεις στην αντιπροεδρία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να επιλεγούν οι αρεοπαγίτες Σ. Ζιάκας, Χ. Δημάδης, Β. Λυκούδης, Β. Φούκας. Οι επιλογές αυτές γίνονται μετά την αποχώρηση τεσσάρων αντιπροέδρων τον περασμένο Ιούνιο (Η. Γιαννακάκη, Ε. Καλούδη, Χ. Ζώη, Ελισάβετ Μπρίλλη).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή