ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ

Απόφαση του ΣτΕ για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Απαγορεύεται από την 1η Ιανουαρίου 2014 η κυκλοφορία και η μεταβίβαση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (λεωφορείων, φορτηγών κ. λπ.) που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2003 από χώρες της Ε. Ε., εφόσον δεν φέρουν σύστημα αντιεμπλοκής κατά την πέδηση (ABS). Αυτό αποφάσισε το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 3283/2012 απόφασή του και απέρριψε σχετική προσφυγή της Πανελλαδικής Ενωσης Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, καθώς και εισαγωγέων και εμπόρων μεταχειρισμένων οχημάτων.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΕΝΤΕΣ

Υπέρ χορήγησης επιδόματος

Το επίδομα προβληματικών και παραμεθορίων περιοχών που λαμβάνουν οι μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου, των ΟΤΑ και ΝΠΔΔ δικαιούνται, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές περί ισότητας και οι υπάλληλοι που απασχολούνται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στους ίδιους φορείς. Αυτό επισήμανε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιω. Τέντες, ενώπιον της ολομέλειας του ανωτάτου δικαστηρίου και τάχθηκε υπέρ της χορήγησης του επιδόματος στους εργαζομένους στο «Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής-Σισμανόγλειο» (ΝΠΔΔ), οι οποίοι προσελήφθησαν κατά την τετραετία 1980-1984 με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και δεν ελάμβαναν το επίμαχο επίδομα για τη διετία 1999-2001.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Υπό κατάληψη 50 σχολεία

Δεν συμπληρώθηκαν τρεις εβδομάδες μαθημάτων και ξεκίνησαν οι… παραδοσιακές καταλήψεις σχολείων. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, χθες υπό κατάληψη τελούσαν περίπου 50 σχολεία, τα περισσότερα σε Αττική, Θεσσαλία και Πελοπόννησο. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τα λειτουργικά προβλήματα που αναμένεται να έχουν τα σχολεία λόγω της υποχρηματοδότησης, κατηγορώντας ότι «η κυβέρνηση Ν. Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ δεν αφήνει πέτρα πάνω στην πέτρα», όπως αναφέρει το Συντονιστικό Οργανο Μαθητών Αττικής.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Προβλήματα από τις οφειλές

Σε αδιέξοδο οδηγείται, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, το θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Από τη μία πλευρά, οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν προχωρούν στην αποπληρωμή των οφειλών του προηγούμενου σχολικού έτους, ενώ από την άλλη οι μεταφορείς αρνούνται να εκτελέσουν νέα δρομολόγια αν δεν εξοφληθούν. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το κράτος χρωστά στην Περιφέρεια Αττικής ποσό 19 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Προκειμένου να εξευρεθεί λύση, η Περιφέρεια ενέκρινε την καταβολή από δικούς της πόρους 3 εκατ. ευρώ, ωστόσο για να «κινηθούν» τα λεωφορεία θα πρέπει το Γενικό Λογιστήριο να ενταλματοποιήσει τις παλιές οφειλές.

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρόσληψη 400 αναπληρωτών

Την πρόσληψη 400 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε σχολεία Ειδικής Αγωγής ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας. Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας έως και τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου. Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου www. minedu. gov. gr.

ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Δωρεάν φοίτηση για ενήλικες

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι δημόσια σχολεία που απευθύνονται σε ενήλικες άνω των δεκαοκτώ ετών και δίνουν, έπειτα από διετή φοίτηση, τίτλο σπουδών ισότιμο του απολυτηρίου Γυμνασίου. Λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης, με διδακτικές μεθόδους προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των ενηλίκων. Το ωράριο λειτουργίας είναι 5-9 το απόγευμα. Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη Γ. Γ. Διά Βίου Μάθησης (Τηλ.: 213 131 1684, 213 131 1507) ή στα κατά τόπους ΣΔΕ (π. χ. Περιστερίου: 210-5319749, Καβάλας: 25102-45001, Κομοτηνής: 25310-83414, κ. λπ.).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ

Σε 3.522 σχολικές μονάδες

Πρόγραμμα «Προώθησης και Κατανάλωσης Φρούτων στα Σχολεία» θα υλοποιηθεί σε 3.522 σχολικές μονάδες και φέτος, με στόχο να ανακουφίσει μαθητές που ζουν σε συνθήκες ένδειας. Το πρόγραμμα αφορά 364.665 μαθητές, που φοιτούν σε σχολεία στις Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δ. Μακεδονίας, Β. Αιγαίου, Δ. Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Αιγαίου, Πελοποννήσου και σε Κιλκίς, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Σέρρες, Χαλκιδική, Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Φωκίδα.

Α. ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΑ Ν. ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Απερρίφθη ξανά η αγωγή

Το Εφετείο της Αθήνας απέρριψε για δεύτερη φορά, μετά την αναίρεση που είχε ασκηθεί, την αγωγή που είχε υποβάλει ο τότε αρχιφύλακας Κορυδαλλού Αντώνης Αραβαντινός εναντίον του δημοσιογράφου Νίκου Βαφειάδη, για άρθρο του στο περιοδικό ΜΕΤΡΟ το 1997, το οποίο αναφερόταν στα κυκλώματα των φυλακών. Το άρθρο είχε τίτλο: «Ο ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ ΞΑΝΑ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ – «Ανώνυμη Εταιρεία Οργανωμένου Εγκλήματος»». Το Εφετείο απέρριψε την αγωγή του κ. Αραβαντινού κρίνοντας ότι το δημοσίευμα δεν περιείχε συκοφαντικές πληροφορίες και ήταν τεκμηριωμένο.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΡΟΤΑΤΣΙ ΜΟΝΟΦΑΤΣΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Στη φυλακή ο δράστης

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 17χρονος κτηνοτρόφος που φέρεται να είναι ο δράστης του μακελειού της περασμένης Παρασκευής στο Ροτάσι Μονοφατσίου στην Κρήτη. Κατά την 5ωρη απολογία του επανέλαβε ότι η οικογένεια του θύματος είχε στήσει ενέδρα στον ίδιο και στον γαμπρό του και ότι δεν είχε την πρόθεση να σκοτώσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή