ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΟΥ ΤΕΕ

Παρέμβαση του Γρηγόρη Πεπόνη για την αναστολή λειτουργίας του

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προκάλεσε η αναστολή λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος «τακτοποίησης» αυθαιρέτων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Με επιστολή του, ο εισαγγελέας ζητεί από τον πρόεδρο του ΤΕΕ εξηγήσεις για την επιλογή του Επιμελητηρίου να το θέσει εκτός λειτουργίας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών του, κατά παράβαση της σύμβασης που έχει συνάψει με το υπ. Περιβάλλοντος.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Διευκρινίσεις όσον αφορά στην υποχρέωση των αεροπορικών εταιρειών να καταβάλλουν αποζημιώσεις σε επιβάτες των οποίων οι πτήσεις έχουν σημειώσει μεγάλη καθυστέρηση παρέχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, διευκρινίζεται ότι οι επιβάτες που φθάνουν στον τελικό τους προορισμό τρεις ή και περισσότερες ώρες μετά την προγραμματισμένη ώρα άφιξης μπορούν να διεκδικήσουν και να λάβουν αποζημίωση, και ότι το δικαίωμα αυτό δεν αφορά μόνο σε επιβάτες των οποίων οι πτήσεις τους έχουν ματαιωθεί. Μοναδική εξαίρεση είναι η περίπτωση -αρκεί να μπορεί να αποδειχθεί από την αεροπορική εταιρεία- η καθυστέρηση να οφείλεται σε έκτακτες, εξωγενείς συνθήκες.

«ΕΞΩ ΑΓΥΙΑ» ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Νέα στάση προαστιακού

Μία νέα στάση προστίθεται από σήμερα στο δίκτυο του προαστιακού σιδηροδρόμου. Πρόκειται για τον σταθμό «Εξω Αγυιά» της Πάτρας, που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αγυιάς και άλλων οικισμών, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να μετακινηθούν από και προς την Πάτρα, το Ρίο και τον Αγ. Βασίλειο. Ωστόσο, ταλαιπωρία περίμενε χθες τους επιβάτες του προαστιακού, καθώς λόγω βλάβης σε συρμό από το πρωί υπήρξαν τροποποιήσεις των δρομολογίων στη διαδρομή Αεροδρόμιο – Λιόσια – Αεροδρόμιο μέχρι το τέλος της βάρδιας των συρμών. Οπως επισημαίνουν εκπρόσωποι της εταιρείας, αναμένεται η ολοκλήρωση της συντήρησης δύο εφεδρικών συρμών. Στο μεταξύ, νέα κρούσματα εκτεταμένων κλοπών καλωδίων και αντίβαρων στο τμήμα της γραμμής Μαγούλα – Λιόσια εντοπίστηκαν χθες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις και μονοδρόμηση στο τμήμα αυτό. Πληροφορίες στο www.trainose.gr.

ΒΡΑΒΕΙΟ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΤΣΟΣ»

Απονομή στον Β. Σκουρή

Τον πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθηγητή Βασίλη Σκουρή, θα βραβεύσει το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, με το βραβείο «Δημήτρης Τσάτσος». Η τελετή απονομής θα γίνει την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου (18.00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και θα αρχίσει με προσφώνηση του προέδρου του Κέντρου, καθηγητή Ξεν. Ι. Κοντιάδη. Τον κ. Σκουρή θα προσφωνήσει ο καθηγητής Πέτερ Μπραντ και την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο υπουργός Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης και ο πρόεδρος του ΣτΕ Κων. Μενουδάκος. Θα αντιφωνήσει ο κ. Σκουρής με θέμα «Η δημοκρατική νομιμοποίηση της Ε.Ε.: μύθος ή πραγματικότητα;».

ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΜΜΜ

Επιμένει το υπ. Ανάπτυξης

Παρά το γεγονός ότι η πρόβλεψη για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες κατά 25% το πρώτο 3μηνο του 2013 περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο, στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης επιμένουν ότι μέσω της συγχώνευσης των εταιρειών, της αναδιάταξης του προσωπικού και των εντατικών ελέγχων, ο εξορθολογισμός του λειτουργικού κόστους των ΜΜΜ μπορεί να αποτελέσει πραγματικότητα. Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι το επιχείρημα αυτό να πείσει την τρόικα ώστε να δεχτεί την αποφυγή της επιβολής των αυξήσεων. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη προς αυτή την κατεύθυνση από την πλευρά των δανειστών μας.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ

Αλλάζει η ώρα

Μία ώρα πίσω θα πρέπει να μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών την ερχόμενη Κυριακή, καθώς λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας και επανέρχεται η χειμερινή. Στις 4 το πρωί της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 3. Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.

ΑΠΟΧΗ ΑΥΡΙΟ

Διαμαρτυρία δικηγόρων

Την αποχή από τα καθήκοντά τους αύριο αποφάσισαν οι δικηγόροι της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για τις υπό ψήφιση ρυθμίσεις που αφορούν μείωση της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου ως προς την αποζημίωση θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων και υπαγωγή των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ.

ΔΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Απλοποίηση στις αδειοδοτήσεις

Αλλαγές στη δασική και πολεοδομική νομοθεσία, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσέλκυση επενδύσεων, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Β. Λιβιεράτος. Μιλώντας χθες στους επτά γενικούς γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων, ο κ. Λιβιεράτος ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες του ΥΠΕΚΑ «για απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης έργων και δραστηριοτήτων σε δασικής μορφής εκτάσεις». Καθώς επίσης και νομοθετική πρωτοβουλία για «τη θέσπιση συστήματος ταχείας χωρικής-πολεοδομικής μεταρρύθμισης», με στόχο, μεταξύ άλλων, «τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος».

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Καταγγελία για αστυνομικό

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ερευνά καταγγελίες για ξυλοδαρμό αλλοδαπών κρατουμένων του τμήματος Δημοτικού Θεάτρου, στον Πειραιά. Αυτό ανακοίνωσε χθες το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την καταγγελία, αστυνομικός του τμήματος ξυλοκόπησε την Κυριακή τρεις αλλοδαπούς κρατουμένους από Πακιστάν και Μπανγκλαντές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή