ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Η αμοιβή των μελών της Task Force

Διέψευσε χθες το απόγευμα η Κομισιόν, διά του εκπροσώπου της Σάιμον Ο’ Κόνορ, ότι τα μέλη της Task Force που παρέχουν τεχνική βοήθεια στη χώρα μας αποζημιώνονται από το ελληνικό κράτος με το ποσό των 92 ευρώ ημερησίως. Το θέμα προέκυψε όταν ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μαν. Βολουδάκης, απαντώντας με έγγραφό του, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε ερώτηση του βουλευτή κ. Ν. Νικολόπουλου, αναφέρει ότι τα μέλη της Task Force λαμβάνουν την ανωτέρω ημερήσια αποζημίωση. Ο κ. Βολουδάκης, κατά πληροφορίες, αναφερόταν στα μη μόνιμα μέλη της Task Force που επισκέπτονται για σύντομο χρονικό διάστημα τη χώρα μας, παρέχοντας τεχνική βοήθεια. Σημειώνεται ότι οι ημερήσιες αποζημιώσεις που καταβάλλονται σε αυτές τις περιπτώσεις προέρχονται από σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ

Συνάντηση Τσίπρα με εφοπλιστές

Με το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών συναντήθηκε χθες ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η συνάντηση είχε χαρακτήρα αμοιβαίας ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων. Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ έθεσε τα ζητήματα φορολόγησης ναυτιλιακών επιχειρήσεων, της ανασυγκρότησης της ναυπηγικής βιομηχανίας, του θαλάσσιου τουρισμού, της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών και της αναβάθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι «η ελληνική ναυτιλία πρέπει να διατηρήσει τον πρωτεύοντα ρόλο της παγκοσμίως» και ταυτόχρονα αυτό πρέπει να «αντιστοιχεί σε αυξημένο όφελος για το σύνολο της κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας». Εφοπλιστικές πηγές έλεγαν ότι στη συνάντηση διαπιστώθηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις, ωστόσο τη χαρακτήριζαν παραγωγική και ενδιαφέρουσα και διαπίστωναν μεγαλύτερη ωριμότητα στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ

Εστειλε απειλητικό e-mail σε βουλευτή

Ενας 34χρονος στρατιωτικός συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατηγορούμενος ότι έστειλε απειλητικό e-mail στη βουλευτή Δωδεκανήσων των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μίκα Ιατρίδη. Το επίμαχο e-mail στάλθηκε την 1/12 από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δράστη. Η βουλευτής κατήγγειλε το συμβάν στην ΕΛ.ΑΣ. και ο 34χρονος συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Λ. Πάρνηθος όπου διέμενε.

ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ

Παράνομη οπλοκατοχή

Δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων σχηματίστηκε εις βάρος 37χρονου που συνελήφθη χθες στο σπίτι του στην Ιερισσό Χαλκιδικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 37χρονος συμμετείχε στα επεισόδια που είχαν γίνει στις «Σκουριές» στις 9 Σεπτεμβρίου και στις 21 Οκτωβρίου σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της εξόρυξης χρυσού. Στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων και 122 μεταλλικές φωτοβολίδες διαφόρων τύπων. Ο 37χρονος αφέθηκε ελεύθερος και θα απολογηθεί τη Δευτέρα.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ

Τοξικά απόβλητα σε εργοτάξιο

Τεράστιες ποσότητες τοξικών αποβλήτων εντοπίστηκαν από αστυνομικούς σε εργοτάξιο χωματουργικών εργασιών στα Περιβόλια Μεγαλόπολης. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 71 δεξαμενές και 32 βαρέλια με απόβλητα, όπως χρώματα, γλυκερίνη κ.ά., συνολικού βάρους άνω των 70 τόνων. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 41χρονο Ελληνα ως υπεύθυνο του εργοταξίου, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσιών των υπουργείων Περιβάλλοντος και Υγείας.

ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Αιτήματα επιχειρηματιών

Τα προβλήματα και τα αιτήματα των επιχειρήσεων του κλάδου κατεψυγμένων τροφίμων συζητήθηκαν κατά την προγραμματισμένη συνάντηση του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητή Αθανάσιου Τσαυτάρη, με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κατεψυγμένων Τροφίμων (ΠΑΣΕΚΤ) κ. Π. Καλλιμάνη και εκπροσώπους του Συνδέσμου. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο γενικός γραμματέας του ΥΠΑΑΤ, Μόσχος Κορασίδης, και υπηρεσιακοί παράγοντες. Για το μέτρο «Μεταποίηση και εμπορία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013, που έχει εξαγγείλει το υπουργείο, τα μέλη του ΠΑΣΕΚΤ έχουν υποβάλει επενδυτικές προτάσεις προς αξιολόγηση. Μεταξύ των προγραμματισμένων δράσεων είναι και η κατάρτιση του Ειδικού Πίνακα Αξιολογητών, που εκτιμάται ότι θα διασφαλίσει την αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα του προγράμματος.

ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Πωλούσε κάνναβη

Διαφήμιζε το «εμπόρευμά» του μέσω Διαδικτύου απευθυνόμενος σε ανήλικους μαθητές ένας 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη βράδυ Πέμπτης στο Δασκαλειό Κερατέας για καλλιέργεια και εμπόριο υδροπονικής κάνναβης. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σπίτι του η αστυνομία εντόπισε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο καλλιέργειας και επεξεργασίας υδροπονικής κάνναβης και ποσότητες του ίδιου ναρκωτικού σε διάφορες φάσεις «παραγωγής». Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 36χρονος εντοπίστηκε καθώς προσπαθούσε να «προωθήσει» το προϊόν του μέσα από ιστοσελίδες διαλόγων (forum) τις οποίες επισκέπτονται ανήλικοι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ

Σύσκεψη με θέμα τη λύσσα

Σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος επιτήρησης της λύσσας, είχε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο κ. Χαρακόπουλος έδωσε εντολή για πιστή εφαρμογή του υφιστάμενου προγράμματος, αλλά και για εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορα προς αποφυγήν εισόδου στο ελληνικό έδαφος μολυσμένων ζώων συντροφιάς από γειτονικές χώρες όπου η νόσος ενδημεί. Ακόμη, ζήτησε την επίσπευση της κατάρτισης προγράμματος εμβολιασμού αλεπούδων, που αποτελεί και τον κύριο τρόπο αντιμετώπισης της νόσου.

ΑΝΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

«Επιχείρηση» με χασίς

Οικογενειακή επιχείρηση πώλησης κάνναβης είχαν στήσει στη Χαλκίδα τέσσερα άτομα, τα οποία εντόπισε και συνέλαβε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του τοπικού Τ.Α. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρία αδέλφια, ηλικίας 26, 24 και 18 ετών, που μαζί με την 54χρονη μητέρα τους διακινούσαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης στη Χαλκίδα, στην Αυλίδα Ευβοίας και στο Σχηματάρι Βοιωτίας από τον Οκτώβριο του 2011. Υστερα από έρευνα στο σπίτι των δραστών, οι Αρχές κατέσχεσαν 94,5 γραμμάρια κάνναβης, 250 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή