Δέσμευση για εξόφληση εξόδων ασφαλισμένων

Δέσμευση για εξόφληση εξόδων ασφαλισμένων

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δέσμευση ότι ξεκινά άμεσα η πληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους για δαπάνες που έχουν κάνει για την αγορά φαρμάκων, για εξετάσεις και για παροχές όπως π.χ. γυαλιά οράσεως, παρείχε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Σχολιάζοντας τη στάση των φαρμακοποιών οι οποίοι συνεχίζουν και την ερχόμενη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους, ο κ. Λυκουρέντζος ζήτησε μετριοπάθεια, συναίνεση και συνεργασία, κάνοντας, ωστόσο για άλλη μια φορά σαφές ότι είναι ανοικτός στον διάλογο, αλλά μόνο εφόσον οι φαρμακοποιοί λύσουν την απεργία. «Ο καθένας πρέπει να ξέρει πώς τοποθετείται μέσα σε μια κατάσταση δεινής οικονομικής κρίσης. Οι αξιώσεις, και μάλιστα με σκληρό και αδιάλλακτο τρόπο, ζημιώνουν τον κλάδο που εκπροσωπείς. Και τον πολίτη πάνω απ’ όλα», τόνισε (ΑΝΤ1) και επανέλαβε ότι οι φαρμακοποιοί πληρώνονται κατά προτεραιότητα σε σχέση με άλλους κλάδους. Υπενθυμίζεται ότι μεθαύριο ξεκινούν και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί αναστολή της δωρεάν παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους.

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες όσον αφορά την αποπληρωμή των παλαιών χρεών των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ μετά και την εκταμίευση της δόσης. Οπως ανέφερε στην «Κ» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, η αποπληρωμή θα γίνει με βάση ό,τι προβλέπεται στον σχετικό νόμο (4083/2012), ενώ στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και η εμπλοκή ιδιωτικών εταιρειών για την πιο γρήγορη εκκαθάριση των παλιών υποχρεώσεων των Ταμείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή