Αναβάθμιση του «Ευαγγελισμού»

Αναβάθμιση του «Ευαγγελισμού»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απαρχή της αναβάθμισης των υπηρεσιών του νοσοκομείου Ευαγγελισμός σηματοδοτεί η λειτουργία της νέας σύγχρονης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, η οποία εγκαινιάστηκε χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Τα εγκαίνια τελέστηκαν παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, της υφυπουργού Φωτεινής Σκοπούλη, βουλευτών, ακαδημαϊκών, πανεπιστημιακών και του διοικητή του Ιδρύματος «Θώραξ» Χαράλαμπου Ρούσσου, το οποίο πρωτοστάτησε στην πρωτοβουλία αναβάθμισης του νοσοκομείου.

Η νέα ΜΕΘ είναι δυναμικότητας 12 κλινών και δημιουργήθηκε με χορηγία τριών εκατομμυρίων ευρώ της κ. Φωτεινής Λιβανού και του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου. Η νέα μονάδα αντικαθιστά την παλαιά που στεγάζεται σε εγκαταστάσεις οι οποίες πρόκειται να γκρεμισθούν, προκειμένου στη θέση τους να ανεγερθεί νέα πτέρυγα με χειρουργεία, Μονάδα Ανάνηψης, Τεχνητού Νεφρού, Αιμοδυναμικό Εργαστήριο κ.ά. Η ανέγερση της νέας πτέρυγας θα γίνει με δωρεά 30 εκατομμυρίων ευρώ της Εθνικής Τράπεζας. Εκτός από τη ΜΕΘ, ήδη έχει μεταφερθεί από το παλιό κτίριο το φαρμακείο και θα ακολουθήσουν και άλλες υπηρεσίες ώστε εντός του ερχόμενου Μαρτίου να αρχίσουν οι εργασίες ανέγερσης της νέας πτέρυγας. Εκτιμάται ότι σε 15 μήνες από την έναρξη των εργασιών θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κομμάτι του έργου με τη δημιουργία 14 εκ των 22 χειρουργικών αιθουσών που θα αναπτυχθούν συνολικά.

«Η υπερσύγχρονη ΜΕΘ που εγκαινιάζεται σήμερα, αποτελεί μια μαρτυρία, ότι παρ’ όλη την κρίση, παρ’ όλες τις δοκιμασίες, η συστηματική δουλειά δεν έχει ανακοπεί στον χώρο της Υγείας», αναφέρεται σε μήνυμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που ανέγνωσε ο υπουργός κ. Λυκουρέντζος. Ο κ. Σαμαράς ευχαριστεί τους χορηγούς ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι με το υψηλό επίπεδο των γιατρών και τις σύγχρονες υποδομές, η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει κέντρο προσέλκυσης ασθενών από άλλες χώρες. «Οι μεταρρυθμίσεις ξεπερνούν τα εμπόδια και κερδίζουν έδαφος. Στόχος μας είναι η δημόσια Υγεία να πάψει να θεωρείται ο «μεγάλος ασθενής» και να γίνει ο «πρωταθλητής» αυτών των αλλαγών», τόνισε. Στη συμβολή των ιδιωτών που με τις χορηγίες τους στηρίζουν το ΕΣΥ αναφέρθηκε ο κ. Λυκουρέντζος: «Σε αυτή την επώδυνη εποχή για την Ελλάδα υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα, άξια μιμήσεως που δίνουν κουράγιο στην πολιτεία να συνεχίσει το έργο της». Ειδική αναφορά έγινε τόσο από τον κ. Λυκουρέντζο όσο και από τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Μιχάλη Θεοδώρου στον διοικητή του Ιδρύματος «Θώραξ» κ. Ρούσσο, ο οποίος με τη σειρά του ανέγνωσε κείμενο της Κικής Δημουλά για την έννοια της ευεργεσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή