Σεμινάρια σε ανέργους για τη γεωργία από την «Οργάνωση Γη»

Σεμινάρια σε ανέργους για τη γεωργία από την «Οργάνωση Γη»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα ακόμη κάλεσμα επιστροφής στη γη, η ΜΚΟ «Οργάνωση Γη», η οποία δραστηριοποιείται στο Ιλιον Αττικής, επιδιώκει να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, αλλά και στην ανάπτυξη του κρίσιμου τομέα της γεωργίας στη χώρα μας, εγκαινιάζοντας την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εισαγωγή στη Γεωργία».

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, τα οποία συντονίζει ο δρ Δημήτριος Μπιλάλης, αναπληρωτής καθηγητής Βιολογικής Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση γύρω από τη βιολογική γεωργία, η οποία έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης στη χώρα μας, καθώς αποτελεί μόνο το 2% της ελληνικής παραγωγής σε αντίθεση με τον μέσο όρο της βιολογικής γεωργικής παραγωγής της Ε.Ε., ο οποίος προσεγγίζει το 10%. Οπως τονίζει ο δρ Μπιλάλης, «στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση δεξιοτήτων που σχετίζονται με τη γεωργία και τη ζωή στην ύπαιθρο. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώσεις και ικανότητες σε θέματα κηπευτικών, δενδροκομίας, φυτών μεγάλης καλλιέργειας, αρωματικών κ.ά. Επίσης, με τη λειτουργία των ομάδων συμβουλευτικής σε συνάντηση με τον κάθε εκπαιδευόμενο χωριστά θα διερευνάται η δυνατότητα επιτυχούς μετάβασής του στην ύπαιθρο. Πιστεύουμε ότι με το πέρας των σεμιναρίων ο εκπαιδευόμενος – ασκούμενος θα είναι σε θέση να λάβει τη σωστή απόφαση για τη μετάβαση ή μη στον αγροτικό χώρο».

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος στον οποίο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή άνεργοι που επιθυμούν να ασχοληθούν με τη γεωργική παραγωγή και την εκμετάλλευση των αγροτικών προϊόντων θα ξεκινήσει στις 11 Μαρτίου και θα διαρκέσει συνολικά εννέα εβδομάδες. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης, θεωρητικό και πρακτικό μέρος, θα πραγματοποιηθεί στο «Κέντρο της Γης» (Λεωφόρος Δημοκρατίας 67, Ιλιον).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλους τους συμμετέχοντες που θα εκπληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής και κατάρτισης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην Οργάνωση Γη (210-23.25.380, www.οrganizationearth.org) για περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από το πρόγραμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή