ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε.

Με τον Γιαννάκη Ομήρου συναντήθηκε ο Κάρολος Παπούλιας

Η απόλυτη ταύτιση απόψεων Ελλάδος και Κύπρου ως προς την ανάγκη να υπάρξουν θεμελιακές αλλαγές στην επικρατούσα πολιτική της Ε.Ε. επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχαν χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκη Ομήρου. Στη σύντομη συνομιλία τους, ο κ. Ομήρου δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι η Ευρώπη «χρησιμοποίησε την Κύπρο σαν πειραματόζωο» καθώς όπως είπε «αντί συμπαράστασης και αλληλεγγύης μάς προσέφεραν «χολήν και όξος”». Ο κ. Παπούλιας υπερθεμάτισε, δηλώνοντας οργισμένος, καθώς, όπως είπε «η Κύπρος δεν θα έπρεπε να τύχει αυτής της αντιμετώπισης», ενώ εξέφρασε την ελπίδα του η αντίδραση που κατεγράφη στο Ευρωκοινοβούλιο να αποτελέσει το έναυσμα γενικότερων αλλαγών. «Δυστυχώς, στον χώρο της οικονομικής διακυβέρνησης κυβερνούν οι αγορές και όχι οι δημοκρατικά νομιμοποιημένοι θεσμοί», παρατήρησε ο κ. Ομήρου εκφράζοντας και εκείνος την ελπίδα του η στάση του Ευρωκοινοβουλίου να ληφθεί υπ’ όψιν από τις ισχυρές πρωτεύουσες.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

Αποκλεισμένη η Ιερισσός

Σε «αποκλεισμό» της περιοχής τους προχώρησαν οι κάτοικοι της Ιερισσού Χαλκιδικής, στήνοντας οδοφράγματα με τα οποία εμποδίζουν την πρόσβαση οχημάτων στο χωριό. Η συγκεκριμένη ενέργεια, όπως υποστηρίζουν όσοι διαμαρτύρονται στη λειτουργία εγκαταστάσεων εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, έγινε με στόχο τη διαμαρτυρία για τη σύλληψη των δύο συγχωριανών τους. Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις κατοίκων, υπήρχε πρόθεση να αποκλειστεί τελείως το χωριό. Σήμερα κάτοικοι της Ιερισσού και συμπαραστάτες τους θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ το απόγευμα θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό με τις διαφωνίες τους για την εξόρυξη, δίπλα στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου. Ακόμη έχουν προγραμματίσει διαδηλώσεις το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν την Κυριακή.

ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

Αποφυλακίστηκε ο Δ. Καπράνος

Με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του ανά δεκαπενθήμερο αποφυλακίστηκε χθες, έπειτα από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρης Καπράνος. Ο κ. Καπράνος, που κατηγορείται για την αγορά από το ΤΣΠΕΑΘ δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ, τον Ιούλιο του 2006, ήταν προφυλακισμένος από τον Νοέμβριο του 2011.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συζήτηση μεταξύ βουλευτών

Στο ίδιο τραπέζι με κοινό σκοπό κάθισαν χθες βουλευτές από τη Ν.Δ., τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ξεπερνώντας τις συνήθεις διαφωνίες τους. Και τούτο διότι οι κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, Θ. Δρίτσας, Δ. Καρύδης και Ι. Κακουλίδης μίλησαν χθες σε εκδήλωση που διοργανώθηκε (Portnet.gr) στον Πειραιά για τα προβλήματα της πόλης. Ο υπουργός Παιδείας αποκάλυψε, μάλιστα, ότι θα υποβληθεί φάκελος για την υποψηφιότητα του Πειραιά ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ 2010

Υποβολή αιτήσεων έως 10/5

Από την Πέμπτη 11 Απριλίου έως και την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Πυρκαγιές 2010» σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛΓΑ. Το πρόγραμμα αφορά τις γεωργοκτηνοτροφικές δραστηριότητες (πλην αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας), που εθίγησαν από τις πυρκαγιές του 2010.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΕΛΟΥΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ

Διακινούσε χρυσό και ασήμι

Μέλος κυκλώματος που διακινεί χρυσό και ασήμι στο εξωτερικό συνέλαβαν χθες άνδρες του ΣΔΟΕ και τελωνειακοί υπάλληλοι του «Ελ. Βενιζέλος». Αρχικά σε χώρο αποθήκευσης εμπορευμάτων εντοπίστηκαν κούτες μέσα στις οποίες υπήρχαν 470 κιλά ασήμι. Τα συνοδευτικά έγγραφα των εμπορευμάτων αντιστοιχούσαν σε ανύπαρκτη εταιρεία με έδρα τη Γερμανία. Στις 6.30 μ.μ. συνελήφθη 31χρονος Γερμανός επιβάτης πτήσης της Lufthansa με προορισμό το Μόναχο. Στις αποσκευές του βρέθηκαν 8,5 κιλά χρυσού, 400.000 ευρώ σε μετρητά και πλαστά παραστατικά της ίδιας εταιρείας «φάντασμα» με έδρα τη Γερμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή