Επεισόδια στο ΤΕΙ Πάτρας

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Επεισόδια, τραυματισμοί, αποκλεισμοί και καταγγελίες για δράση ατόμων εκτός εκπαιδευτικής κοινότητας συνέθεσαν το σκηνικό βίας που επικράτησε χθες το απόγευμα στο ΤΕΙ της Πάτρας.

Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα σπουδαστών μπήκε στην αίθουσα που συνεδρίαζαν καθηγητές του ιδρύματος, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά». Οι σπουδαστές που αντιδρούν στο σχέδιο, που προβλέπει τη μεταφορά της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας από την Πάτρα στο Μεσολόγγι και την κατάργηση του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας μετά το 2018, κατευθύνθηκαν προς τον πρόεδρο του ΤΕΙ Σωκράτη Καπλάνη και του ζήτησαν να παραιτηθεί. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν, ο κ. Σ. Καπλάνης είχε υποσχεθεί ότι επρόκειτο να παραιτηθεί σε περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας δεν έκανε δεκτές τις θέσεις του. Την ίδια ώρα έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων σημειώνονταν επεισόδια, όταν ομάδα περίπου έξι ατόμων επιτέθηκε σε σπουδαστές που παρακολουθούσαν τα όσα γίνονταν μέσα στην αίθουσα. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Σπουδαστές κατήγγειλαν ότι τους επιτέθηκε στέλεχος της νεολαίας ΠΑΣΟΚ μαζί με περίπου πέντε άτομα και όπως πρόσθεσαν ήθελαν να τραυματίσουν σπουδαστές. Επίσης κατήγγειλαν ότι η ομάδα των ατόμων αποτελούνταν από άνδρες που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Πάντως, μέχρι αργά χθες το βράδυ, υπήρχε κλίμα έντασης στο ΤΕΙ. Στην αίθουσα συνεδριάσεων παρέμεναν ο πρόεδρος του ΤΕΙ, καθηγητές και σπουδαστές, με τους τελευταίους να απευθύνονται συνεχώς προς τον κ. Σ. Καπλάνη και τους συναδέλφους του, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «δεν θα φύγει κάνεις από εδώ αν δεν παραιτηθείτε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΙ προσπαθούσε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να κατευνάσει τα πνεύματα, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή