ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρατούμενοι σε Α.Τ. διέφυγαν ανοίγοντας τρύπα στον τοίχο

Τρύπα στον τοίχο του κρατητηρίου άνοιξαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αλλοδαποί κρατούμενοι του Αστυνομικού Τμήματος Αγ. Δημητρίου που χθες τα ξημερώματα κατάφεραν να αποδράσουν. Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, δύο υπηκόους Αλγερίας και έναν Αφγανό κρατούμενο που κατηγορούνταν για κλοπές και παράνομη είσοδο στη χώρα. Τη στιγμή της απόδρασης, στο αστυνομικό τμήμα είχαν βάρδια πέντε αστυνομικοί. Κανείς από αυτούς δεν κατάλαβε το παραμικρό. Τρεις τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Πρόκειται για τον σκοπό κρατητηρίου, τον σκοπό του Αστυνομικού Τμήματος και τον αξιωματικό υπηρεσίας. Εκτός από τους τρεις δραπέτες, ηλικίας 19, 21 και 23 ετών στο τμήμα κρατούνταν τέσσερα ακόμα άτομα, που όμως δεν προσπάθησαν να διαφύγουν. Οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό των δραπετών, έως αργά χθες, δεν είχαν καρποφορήσει. Από τη ΓΑΔΑ ανακοινώθηκε επίσημα ότι οι αλλοδαποί, χρησιμοποιώντας μεταλλική λάμα, άνοιξαν τρύπα σε τοίχο που χώριζε το κρατητήριο από αποθήκη του αστυνομικού τμήματος. Χθες τα ξημερώματα «πέρασαν» από το κρατητήριο στην αποθήκη και τελικά διέφυγαν από την κεντρική είσοδο του τμήματος! Κανείς από τους αστυνομικούς που εκτελούσαν υπηρεσία δεν αντελήφθη το παραμικρό. Η μεταλλική λάμα με την οποία οι αλλοδαποί έσκαψαν την τρύπα βρέθηκε πεταμένη στην αποθήκη…

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, το αρχηγείο έθεσε σε διαθεσιμότητα τους τρεις αστυνομικούς και διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος τους.

Αποδράσεις από αστυνομικές υπηρεσίες έχουν σημειωθεί στις 10 Μαρτίου από τα κρατητήρια Φερών Εβρου και στις 20 Μαρτίου από την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της «Κ», στα αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας κρατούνταν την 31η Μαρτίου 3.300 άτομα. Από αυτά, 800 ήταν ποινικοί κρατούμενοι.