ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Οι ελβετικές αρχές πάγωσαν καταθέσεις

Καταθέσεις 10,76 εκατ. δολαρίων που σχετίζονται με τον πρώην υπουργό Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο «πάγωσαν» από τις ελβετικές εισαγγελικές αρχές έπειτα από αίτημα της ελληνικής Δικαιοσύνης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters. Το γεγονός, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται από τις ελληνικές ανακριτικές αρχές. Παράλληλα, έπειτα από αίτημα των Ελλήνων ανακριτών έχουν κληθεί να απολογηθούν στις 22 Απριλίου δύο Ελβετοί υπήκοοι για τους οποίους έχουν προκύψει στοιχεία για εμπλοκή στις υποθέσεις των υποβρυχίων, των ρωσικών πυραύλων και τη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος. Κι ενώ οι έρευνες για την υπόθεση Ακη Τσοχατζόπουλου συνεχίζονται με δεκάδες αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών, στην ετήσια αναφορά της η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας επιβεβαιώνει ότι διερευνά πλήθος καταγγελιών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τράπεζες μετά τη σύλληψη του πρώην υπουργού και τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «το γεγονός αυτό θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την καλή φήμη όχι μόνο των εμπλεκόμενων τραπεζών αλλά και της Ελβετίας συνολικά».

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Τσίπρας: Ξανά το θέμα στη Βουλή

Να έρθει άμεσα προς συζήτηση στη Βουλή το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων, ζήτησε o Αλ. Τσίπρας. Για το θέμα έχει καταθέσει σύσσωμη η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο, επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, η οποία θα συζητηθεί τη Δευτέρα. Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι έθεσε τον Ιανουάριο ευθέως το θέμα στον κ. Σόιμπλε και χαρακτήρισε μέγιστο εθνικό ζήτημα τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει άμεσα το θέμα στη Βουλή και να συσταθεί κοινοβουλευτική επιτροπή.

ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Αμειβόταν κανονικά ως πρέσβειρα

Το σύνολο των αποδοχών του εν ενεργεία πρέσβεως ελάμβανε έως και τις 31/1/2013 από το Δημόσιο -μεταξύ άλλων- η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, με την ιδιότητα της πρέσβειρας εκ προσωπικοτήτων. Αυτό προκύπτει από έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος. Και τούτο παρά τη δήλωση της ιδίας, μέσω της οποίας ήδη από το 1998 είχε ζητήσει να διακοπεί η μισθοδοσία της ο μηχανισμός του Δημοσίου συνέχιζε να καταβάλλει την προβλεπόμενη αμοιβή.

ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αλλες οδηγίες από ΟΛΜΕ, υπουργείο

Διαφορετικές οδηγίες για το ωράριο των εκπαιδευτικών δίνουν η ΟΛΜΕ και το υπουργείο Παιδείας, τη στιγμή που θεωρείται πιθανή η αύξηση του ωραρίου από την επόμενη σχολική χρονιά ως αντιστάθμισμα στη μείωση των προσλήψεων αναπληρωτών. «Το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι κατ’ ανώτατο 30 ώρες εβδομαδιαίως, εφόσον τους έχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο. Κατά συνέπεια, εκπαιδευτικός που συμπληρώνει το διδακτικό του ωράριο μπορεί να αποχωρήσει από το σχολείο» διευκρίνισε η ομοσπονδία, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αποδέκτης σχετικών ερωτήσεων. H θέση του υφυπουργού Παιδείας, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, είναι τελείως διαφορετική. Επικαλούμενος τον νόμο 1566/85, ανέφερε ότι «οι εκπαιδευτικοί παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση έργου που τους έχει ανατεθεί από τη διοίκηση του σχολείου, όχι όμως πέρα από έξι ώρες την ημέρα ή τριάντα ώρες την εβδομάδα».

ΚΗΠΟΙ ΕΒΡΟΥ

Κατάσχεση 281 διοπτρών για όπλα

Μια περίεργη υπόθεση κατάσχεσης φορτίου με διόπτρες σκόπευσης για Καλάσνικοφ και αντιαρματικά όπλα, απασχολεί τις τελωνειακές αρχές του μεθοριακού σταθμού Κήπων Εβρου. Οι τελωνειακοί κατέσχεσαν 281 διόπτρες διαφόρων τύπων, νυχτερινής και ημερήσιας σκόπευσης, που μετέφερε στο αυτοκίνητό του και προερχόμενος από την Τουρκία, 30χρονος Βέλγος, συριακής καταγωγής. Εξετάζεται η πληροφορία το φορτίο να είχε προορισμό τη Συρία.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΟΔΗΓΟ

Κατέβασε Αφρικανούς από το λεωφορείο

Αναφορά προς τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και τον Συνήγορο του Πολίτη, έπειτα από καταγγελία επιβάτη, έκαναν 11 δικηγόροι της πόλης αναφορικά με το συμβάν σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ, ο οδηγός του οποίου κατέβασε από το όχημα δύο Αφρικανούς. Προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση διεξάγει το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης.

ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ

Πιθανόν οι δραπέτες πίσω από ληστεία

Καμένο στον νομό Βοιωτίας βρέθηκε το κλεμμένο Mercedes, με το οποίο διέφυγαν οι δράστες της απόπειρας ληστείας της Εθνικής Τράπεζας (με Καλάσνικοφ και βαριοπούλες), χθες το μεσημέρι στη Σκάλα Ωρωπού. Θεωρείτο πιθανό να επρόκειτο για τους καταζητούμενους Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.

ΣΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠ

Σύλληψη δύο καταληψιών

Δύο νεαροί συνελήφθησαν το μεσημέρι μέσα σε υπό κατάληψη μονοκατοικία, ιδιοκτησίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο Χαλάνδρι. Πρόκειται για 20χρονο φοιτητή και 28χρονο άεργο. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης περιουσίας. Για την υπόθεση υπεβλήθη χθες από τη διοίκηση του ΕΜΠ μηνυτήρια αναφορά στο Α.Τ. Χαλανδρίου, ενώ την επιχείρηση εκκένωσης πραγματοποίησε η Ασφάλεια ΒΑ Αττικής. Στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντίγραφο προκήρυξης για τη βομβιστική επίθεση στο «The Mall», έντυπα με αναρχικό περιεχόμενο, χειρόγραφες σημειώσεις και ένα USΒ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εκθεση συλλεκτικών ειδών έως και αύριο

Ξεκίνησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσει έως αύριο στις 8 μ.μ. στο Mediterranean Palace, η 22η Διεθνής Εκθεση Συλλεκτικών Ειδών Card Collect & Syllectica 2013, που κάθε χρόνο προσελκύει το ενδιαφέρον των απανταχού συλλεκτών νομισμάτων, χαρτονομισμάτων, τηλεκαρτών, γραμματοσήμων, παλιών καρτ ποστάλ, καρφιτσών πέτου, παρασήμων, μεταλλίων κ.λπ. Φέτος, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν με ευρώ παλιά εθνικά χαρτονομίσματα από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Εσθονία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία, την Ιρλανδία, τη Μάλτα, την Ισπανία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, την Ολλανδία. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Τιτανομαχία» στο Τσάμπιονς Λιγκ

Το μεγάλο ζευγάρι Μπάγερν – Μπαρτσελόνα έβγαλε η κληρωτίδα του Τσάμπιονς Λιγκ για τους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Στο άλλο ματς θα αναμετρηθούν η Ντόρτμουντ με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 23-24/4. Στο Γιουρόπα Λιγκ για την ίδια φάση, βγήκαν τα ζευγάρια Φενέρμπαχτσε – Μπενφίκα και Βασιλεία – Τσέλσι, με τα πρώτα ματς στις 25/4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή