ΑΠΟΨΗ : Εθελοντισμός στο Πάρκο

ΑΠΟΨΗ : Εθελοντισμός στο Πάρκο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάντα υπάρχει τρόπος. Να δείξει κανείς εμπράκτως ότι ενδιαφέρεται για το κοινό καλό, με προσφορά ανιδιοτελούς εργασίας και καλής διάθεσης. Η δράση καθαρισμού, ανακύκλωσης και φύτευσης που θα γίνει αύριο στο Πεδίον του Αρεως (Κυριακή 14 Απριλίου, ώρα 10 π.μ.) μας δείχνει ένα δρόμο, όταν υπάρχουν πολίτες με συνειδητή θέση στην κοινωνία.

Είναι η δράση της Διεθνούς – Πανελλαδικής Εθελοντικής Εκστρατείας «Let’s Do It Greece», που είναι τμήμα της διεθνούς και ταχέως αναπτυσσόμενης καμπάνιας «Let’s Do It World», που και στην Ελλάδα έχει απήχηση. Το σημαντικό είναι ότι η κυριακάτικη δράση του «Let’s Do It Greece» υποστηρίζεται και γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής (Κεντρικός Τομέας Αθηνών) και την περιβαλλοντική οργάνωση «Ελλάδα Καθαρή».

Στο Πεδίον του Αρεως, που έχει ακόμη πολλές εκκρεμότητες καθώς έχει κηρυχθεί έκπτωτη η εργολαβία που είχε αναλάβει το έργο της ανάπλασης, παραμένει ένας πνεύμονας πρασίνου και ένα ιστορικό άλσος της Αθήνας. Και μόνο η θέση του στην προσωπική ιστορία γενεών Αθηναίων από τη δεκαετία του ’30 και μετά, αρκεί για να του δοθεί προτεραιότητα και μέριμνα για φύλαξη και καθαρισμό, αν μη τι άλλο.

Την Κυριακή, η εθελοντική εκστρατεία θα αναπτυχθεί στις παιδικές χαρές, στην υδάτινη διαδρομή και στην οδό με τις προτομές ηρώων του 1821. Ζητούμενο είναι η καλλιέργεια της συνήθειας της εθελοντικής προσφοράς σε ένα κλίμα κοινότητας κατά το διαδεδομένο πρότυπο των προηγμένων κοινωνιών της Δύσης. Εθελοντές της οργάνωσης «Ελλάδα Καθαρή» και γεωπόνοι της Διεύθυνσης Πάρκων και Αλσών της Περιφέρειας Αττικής θα δίνουν τις βασικές οδηγίες, ενώ πολλοί εργαζόμενοι στην Περιφέρεια έχουν δηλώσει ότι θα έρθουν οικογενειακά για να στηρίξουν το γεγονός.

Αυτή η μικρή-μεγάλη γιορτή στο Πεδίον του Αρεως έρχεται να μας στείλει ένα μήνυμα. Οτι η «επανοικειοποίηση» των δημοσίων χώρων της πόλης μας είναι και δική μας υπόθεση αν υπάρχει συνεργασία, διάθεση προσφοράς και καταμερισμός δυνάμεων. Το Πεδίον του Αρεως, ευχόμαστε, να είναι σε λίγα χρόνια ένα μεγάλο, ιστορικό πάρκο όπως του αξίζει αλλά έως τότε μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή