ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

Ελεύθεροι Δούκας, Βουλγαράκης

Ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό μέτρο αφέθηκαν οι πρώην υπουργοί Πέτρος Δούκας και Γιώργος Βουλγαράκης, οι οποίοι ελέγχονται για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες», μετά την απολογία τους στον ανακριτή. Η κατηγορία για τον κ. Δούκα αφορά το «πόθεν έσχες» για το 2010 όπου ο πρώην υπουργός φέρεται να μη δήλωσε μεγάλο χρηματικό ποσό. Οσον αφορά τον κ. Βουλγαράκη, η κατηγορία αφορά χρήματα που βρέθηκαν σε λογαριασμό της συζύγου του.

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ Δ. ΚΟΥΣΕΛΑ

Διερεύνηση ποινικών ευθυνών

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή η δικογραφία σε βάρος του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημ. Κουσελά, που περιλαμβάνει καταγγελίες πως παρενέβη ώστε να παγώσει ο έλεγχος σε εταιρεία μεταφοράς πετρελαίου από τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια, σε βάρος της οποίας καταλογίστηκαν οφειλές προς το Δημόσιο (ΦΠΑ) ύψους 25 εκατ. ευρώ. Ο κ. Παντελής διαβίβασε τη δικογραφία στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού, χωρίς κανένα σχόλιο.

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣτΕ

Συνταγματική η έκτακτη εισφορά

Συνταγματική έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την έκτακτη εισφορά που είχε επιβάλει η Ν.Δ. το 2009. Μετά μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο συντάχθηκε με την άποψη του Διοικητικού Εφετείου. Αντίθετη απόφαση είχε εκδώσει το Διοικητικό Πρωτοδικείο, το οποίο είχε κρίνει ότι ήταν αντισυνταγματική. Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 1685/2013 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η έκτακτη εισφορά δεν προσκρούει στο Σύνταγμα καθώς δεν τίθεται θέμα αναδρομικής φορολόγησης.

ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΓΕΝ

Επιστολή προς πρωθυπουργό

Ιδιαίτερη προσοχή και περίσκεψη από την πολιτική ηγεσία, όσον αφορά τις περικοπές στις Ενοπλες Δυνάμεις, ζητούν έξι επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΝ με επιστολή που απηύθυναν προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Οι επίτιμοι αρχηγοί είχαν απευθύνει, για το ίδιο θέμα, ανοιχτή επιστολή και τον Απρίλιο του 2011 στον τότε πρωθυπουργό. Οπως επισημαίνουν, οι περικοπές στις Ενοπλες Δυνάμεις, είτε αφορούν υλικά είτε αποδοχές προσωπικού, δεν μπορούν να αφήσουν ανεπηρέαστο το ηθικό των στελεχών και το αμυντικό δυναμικό της χώρας. Τονίζουν, τέλος, ότι η Ελλάδα, αν και δεν υπήρξε ποτέ πλούσια χώρα, φρόντιζε πάντοτε κατά προτεραιότητα την άμυνα, ώστε να πορεύεται με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

ΓΡΑΜΜΕΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ

Κανονικά τα δρομολόγια

Επανέρχονται οι διαδρομές των λεωφορειακών γραμμών Νίκαιας – Α.Ι. Ρέντη μετά την ολοκλήρωση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που ίσχυσαν για την κατασκευή του σταθμού μετρό «Νίκαια». Από σήμερα οι λεωφορειακές γραμμές 809, 810, 830, 846, 847, 909 και η γραμμή τρόλεϊ 21 θα ακολουθούν τις τυπικές διαδρομές τους μέσω της οδού Γρεβενών. Η αφετηρία του τρόλεϊ 21 θα λειτουργεί κανονικά στην οδό Καρακουλουξή.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

«Οχι» στην έκδοση των Κούρδων

Κατά της έκδοσης στις τουρκικές αρχές των Κούρδων Ζεκί Γκουρμπούζ και Μπουλέντ Κομέρτ, τάχθηκε με απόφασή του το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Οι δύο Κούρδοι εκζητούνται από τις τουρκικές αρχές για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, ωστόσο οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι διώκονται λόγω της καταγωγής τους. Με δύο αποφάσεις του το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των τουρκικών αρχών.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ – ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Με Ατρόμητο-ΠΑΟΚ αρχίζουν τα πλέι οφ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι τέσσερις ομάδες των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, μετά τη χθεσινή κλήρωση. H σέντρα θα γίνει στις 15/5 με τους αγώνες: ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρ., Ατρόμητος – ΠΑΟΚ. Η βαθμολογία των ομάδων: ΠΑΟΚ 4, Αστέρας Τρ. 2, Ατρόμητος, ΠΑΣ 0.

ΑΕΚ

Στην ΕΠΟ κατά Αρη για το άρθρο 99

Καταγγελία στην ΕΠΟ έκανε η ΑΕΚ και ζητεί την τιμωρία του Αρη λόγω της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια για την υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καταγγελία Σπάθα για εκφοβισμό

Καταγγελία στον εισαγγελέα έκανε χθες ο διαιτητής Σούπερ Λιγκ Ηλίας Σπάθας, υποστηρίζοντας ότι χθες το πρωί τέσσερις άγνωστοι εμφανίστηκαν με κράνη στην οικογενειακή επιχείρηση που διατηρεί ο αδερφός του Βασίλης στο Κερατσίνι και άρχισαν να εκφοβίζουν. Στην καταγγελία δεν γίνεται αναφορά σε πρόκληση ζημιών και βιαιοπραγίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή