ΟΙΚΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΣΩ ΠΛΩΤΗΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ

Τo θαλασσινό νερό θα παράγει ηλεκτρισμό

Πλωτή ανεμογεννήτρια που υψώνεται πάνω σε μία κούφια σφαίρα από τσιμέντο, μπορεί να μετατρέψει το θαλασσινό νερό σε ηλεκτρική ενέργεια, για τις ημέρες χωρίς άνεμο, σύμφωνα με σχέδιο των επιστημόνων του ΜΙΤ. Η ιδέα έχει ως εξής: Λίγη από την ενέργεια που παράγεται μέσω ανέμου προορίζεται για την άντληση θαλασσινού νερού από τις σφαίρες διαμέτρου 25 μέτρων, οι οποίες είναι τοποθετημένες στον πυθμένα. Καθώς η ταχύτητα του ανέμου μειώνεται, οι αντλίες παύουν να λειτουργούν και το θαλασσινό νερό επιστρέφει με ορμή στη σφαίρα μέσω ενός στροβίλου, ο οποίος παράγει ηλεκτρική ενέργεια. Μια τέτοια σφαίρα μπορεί να αποθηκεύσει έως και 6 μεγαβατώρες, ενώ χίλιες σφαίρες θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν ένα πυρηνικό εργοστάσιο.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΑΪ

Καθαρισμοί στο Σαγκρί της Νάξου και την Κατερίνη

Η πρωτοβουλία καθαρισμών του ΣΚΑΪ συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκύριακο. Σήμερα θα γίνει καθαρισμός του μοναδικού πευκώνα και της παραλίας στο Σαγκρί Νάξου και ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής Natura σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου και τον τοπικό εθελοντικό σύλλογο «Πνοές». Σημείο συνάντησης η εκκλησία των Ταξιαρχών στο Σαγκρί Νάξου, ώρα 10 π.μ. Αύριο, ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και εθελοντικούς φορείς της πόλης διοργανώνουν δράση για την προστασία και την ανάδειξη της παραλίας Κατερίνης. Θα καθαριστούν περιοχές που ανήκουν στο δίκτυο ειδικής προστασίας Natura (λιβάδια με σπάνια χλωρίδα, καταφύγιο για πτηνά). Σημείο συνάντησης η εκκλησία της Αγίας Φωτεινής στην παραλία Κατερίνης ώρα 10 π.μ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Θα καθαριστούν οι παραλίες Αγ. Κοσμά, Αγ. Αλεξάνδρου

Καθαρισμό στις παραλίες του Αγίου Κοσμά και Αγίου Αλεξάνδρου στο Ελληνικό διοργανώνουν αύριο Κυριακή στις 10 το πρωί ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης και το Δίκτυο Μεσόγειος SOS. Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2013» με τη συμμετοχή εθελοντών και εργαζομένων στον δήμο. Οι συμμετέχοντες θα καθαρίσουν τις ακτές και θα πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες εργασίες περιποίησης των χώρων.

ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΟΡΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ

Η ηχορρύπανση επηρεάζει τον παιδικό εγκέφαλο

Η ηχορρύπανση βλάπτει σοβαρά τα παιδιά. Οσα ζουν κοντά σε θορυβώδεις δρόμους κινδυνεύουν κατά 28% περισσότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα να εμφανίσουν τα συμπτώματα της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, σύμφωνα με ερευνητές του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας του Γερμανικού Κέντρου Ερευνών Χέλμχολτς για την Περιβαλλοντική Υγεία. Ειδικότερα, ο συνεχής θόρυβος από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων ή των αεροπλάνων επηρεάζει την ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου, καθώς προκαλεί αύξηση του επιπέδου των ορμονών του στρες ή διαταράσσει τον ύπνο των παιδιών, κάτι που έχει διάφορες επιπτώσεις, όπως η αδυναμία συγκέντρωσης την επόμενη μέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή