Κατσανέβας, ο κομματάρχης της… δραχμής

Κατσανέβας, ο κομματάρχης της… δραχμής

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ενας κήπος πέρασε δίπλα μου. Αλλά και άγρια θηρία. Ορμητικός χείμαρρος ήταν της ζωής μου το ποτάμι. Παραμένω πάντα άτακτος όπως μικρός, όρθιος, ανήσυχος, μαχητικός…»

Ο κύριος που γράφει για τον εαυτό του τα παραπάνω δεν έχει κιθάρα και μουστάκι πια, αλλά με το ίδιο κορακί μαλλί, είναι έτοιμος να μας σώσει. Ή μάλλον, να μας ξανασώσει. Πρόκειται για τον Θ. Κατσανέβα, τον πάλαι ποτέ «πρωθυπουργικό γαμπρό», που τώρα έφτιαξε κόμμα και φλερτάρει με την επιστροφή στη δραχμή. Φυσικά, στη σελίδα του στο Ιντερνετ (που υπογράφει «Theodore») μπαίνουν οι φοιτητές του από το πανεπιστήμιο και γράφουν «τον είχα πέρυσι καθηγητή και άλλα έλεγε. Ηταν υπέρ του ευρώ. Πλάκα μάς κάνει τώρα;». Αλλά πάλι, ο κ. Κατσανέβας ήταν πάντα ένα ανήσυχο πλάσμα.

Καθώς η πρώην σύζυγός του, η Σοφία Παπανδρέου, δεν τον χώρισε απλώς, αλλά άλλαξε όνομα, ήπειρο και θρησκεία, θα πρέπει κανείς να καταφύγει στην Ιπποκράτους για να μάθει περισσότερα. Ο κ. Κατσανέβας ήταν ο βουλευτής που έπεισε το εκλογοδικείο πως κώλυμα εκλογιμότητας υπάρχει μόνο για τον υποδιοικητή του ΙΚΑ, όχι για τον διοικητή (δηλαδή τον ίδιο) και έτσι κράτησε την έδρα του! Σύμφωνα με τη διήγηση της Αγγέλας Κοκκόλα, ήταν εκείνος που την αποκάλεσε «χαμούρα» όταν του ζήτησε στο Καστρί το αρχείο του Ανδρ. Παπανδρέου. Και σύμφωνα με τη Δ. Λιάνη, αυτός έδωσε τις γυμνές φωτογραφίες της, με αποτέλεσμα να αναρωτιέται το πανελλήνιο πόσο μήκος έχει το χέρι της Βούλας Τουρλουμούση.

Ο κ. Κατσανέβας, πάλι, επιμένει πως ο Ανδρ. Παπανδρέου «πάντα με αγαπούσε και επέμενε να με βάλει επικεφαλή (sic!) στον ΟΑΕΔ και στο ΙΚΑ». Αλλο αν στη διαθήκη του έριξε… εκ του τάφου βέλη, χαρακτηρίζοντάς τον «όνειδος της οικογένειας». Οι ψηφοφόροι, πάντως, μετά τον θάνατο του Ανδρέα περιέθαλψαν το «όνειδος» και το έβαλαν στη Βουλή. Και το «όνειδος», αναπτερωμένο, έγινε ο πρώτος στην ιστορία βουλευτής που έκλεισε ραντεβού με τον πρωθυπουργό για να ζητήσει υπουργείο! Δεν είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τον Κ. Σημίτη να γελάει, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν μοιάζει και απίθανο.

Τελικά, πάντως, ο κ. Κατσανέβας αντί για υπουργείο, πήρε πόδι όταν υπέγραψε εκείνη τη χαριτωμένη τροπολογία Πάχτα για το Πόρτο Καρράς. Η υπερασπιστική γραμμή «ψάξτε το και αν συμβαίνει τουφεκίστε με!» δεν πέρασε, και η αγάπη για τον κ. Σημίτη άργησε άλλη μια μέρα. «Μου φέρθηκε αχάριστα και απαξιωτικά», έλεγε ο κ. Κατσανέβας. «Ενώ κάτι τύποι σαν κι εμένα τον κάναμε πρωθυπουργό»!

Εν τω μεταξύ, για να γεμίσει τον ελεύθερο χρόνο του έγινε αντιπρόεδρος του Ομίλου Φίλων Παραδοσιακών Σκαφών (ή, όπως θα τραγούδαγε ως «Τέο Νέβας» με την κιθάρα στα νιάτα του, «ξεκινάει μια ψαροπούλα, βάρκα, γιαλό…»). Παράλληλα, έγραφε και βιβλία, σαν το «Ποιο επάγγελμα μου ταιριάζει;». Μέχρι που σκέφτηκε πως το ερώτημα αφορά και τον ίδιο.

Προς τιμήν του, διάλεξε τον δύσκολο δρόμο: αυτόν του κομματάρχη. Εφτιαξε το «κόμμα της Πρωτομαγιάς» όπως το αποκαλεί, άλλο αν δεν πρόλαβε τη διορία και, τελικά, ο Αρειος Πάγος το αναγνώρισε στις 2 του μήνα. Και έγινε αρχηγός της «Δραχμής των 5 Αστέρων», που δεν είναι ξενοδοχείο ούτε κονιάκ, αλλά κόμμα σαν εκείνο του κωμικού Μπέπε Γκρίλο.

Αν πάλι όλα αυτά δεν τα βρίσκετε κωμικά και θέλετε να γραφτείτε στη «Δραχμή», μπορείτε να πάρετε στο 210-52.28.000, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Γιατί αυτό έχει δηλώσει ο κ. Κατσανέβας ως τηλέφωνο του νέου του κόμματος. Και αν δεν έχετε και δουλειά, στο ίδιο τηλέφωνο μπορείτε να κάνετε και το «Τεστ Καριέρας» που διαφημίζει ο κ. Κατσανέβας στο Ιντερνετ. Με 47 ευρώ μέσω PayPal, θα βρει για τι είστε κατάλληλος. Και αν σας απαντήσει πως είστε πλασμένος για ψηφοφόρος, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή