ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΗΣ

Αποφυλάκιση με εγγύηση και όρους

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκανε δεκτή την προσφυγή των Γιώργου και Ανδρέα Κουρή, που είχαν κριθεί προφυλακιστέοι για χρέη από μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών του τηλεοπτικού σταθμού Alter, ύψους περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, και αντικατέστησε την κράτησή τους με αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους. Το βούλευμα επιβάλλει χρηματική εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ στον Γιώργο Κουρή και 100.000 ευρώ στον Ανδρέα Κουρή, καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και στους δύο.

ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στο νοσοκομείο η Βίκυ Σταμάτη

Στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς μετέβη χθες το πρωί η κ. Βίκυ Σταμάτη, από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται. Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου υπεβλήθη σε εξετάσεις στον μαστό και λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με τον συνήγορο της κ. Βίκυς Σταμάτη, Αλέξη Κούγια, η εντολέας του αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας για το οποίο συνεργάζονται τα νοσοκομεία Γεώργιος Γεννηματάς και Μεταξά».

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Απειλούν με κινητοποιήσεις

Σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις βρίσκονται οι φαρμακοποιοί που διαμαρτύρονται για τις συνεχόμενες καθυστερήσεις στην πληρωμή των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ. Οπως αναφέρεται σε επιστολή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, «εκκρεμεί η ολοκλήρωση της αποπληρωμής των συνταγών φαρμάκων για τον Ιανουάριο 2013, κάτι που έπρεπε να γίνει μέχρι τις 10 Απριλίου». Σύμφωνα με τον ΦΣΘ, ακόμα εκκρεμεί η πληρωμή των συνταγών Φεβρουαρίου αλλά και η εξόφληση των παλαιών χρεών των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Μείωση του χρόνου έκδοσής τους

Με στόχο να μειωθεί ο χρόνος έκδοσης οικοδομικών αδειών και να διευκολυνθεί η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης, το υπουργείο Περιβάλλοντος προωθεί ρυθμίσεις σε τροπολογία, η οποία αναμενόταν να κατατεθεί χθες σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης. Σύμφωνα με αυτές, η μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας θα συντάσσεται από τον υπεύθυνο μηχανικό, η Πυροσβεστική θα ελέγχει την υλοποίηση των μέτρων πυροπροστασίας και όχι τη μελέτη κατά το στάδιο της έκδοσης άδειας δόμησης, μειώνοντας τον χρόνο εξυπηρέτησης. Η αστυνομία θα ενημερώνεται για την έγκριση δόμησης και δεν θα απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία και θεώρηση των στοιχείων. Ενοποιούνται οι διατάξεις που αφορούν τα στοιχεία των πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης κτιρίων και της ταυτότητας κτιρίου. Περιορίζεται ο χρόνος για τη σύνταξη Απόφασης Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων.

ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Συμπλοκή με νεκρό κρατούμενο

Ενας νεκρός και τουλάχιστον τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός της συμπλοκής που σημειώθηκε χθες το απόγευμα ανάμεσα σε αλλοδαπούς κρατούμενους στις φυλακές Γρεβενών. Κατά πληροφορίες, η συμπλοκή σημειώθηκε ανάμεσα σε Αραβες (Παλαιστίνιους, Ιρακινούς) και Αλβανούς κρατουμένους. Ενας Αραβας σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο, ενώ άλλοι διακομίστηκαν με τραύματα. Για την εξομάλυνση της κατάστασης επιστρατεύτηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε διευκρινιστεί η αιτία που προκάλεσε τη συμπλοκή.

ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Αιματηρό επεισόδιο στη Μανωλάδα

Τον ρόλο επιστάτη στις καλλιέργειες φράουλας στη Νέα Μανωλάδα φαίνεται ότι έχουν αναλάβει τον τελευταίο καιρό υπήκοοι Μπανγκλαντές. Οπως αποκαλύφθηκε έπειτα από αιματηρό επεισόδιο, ένας εκ των δραστών εργαζόταν στις καλλιέργειες ως επικεφαλής ομάδας εργατών. Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε πάρει από Ελληνες ιδιοκτήτες καλλιεργειών 12.000 ευρώ για να τα μοιράσει στους εργαζομένους, χωρίς όμως να τα δώσει. Ο 33χρονος επικεφαλής των εργατών πήγε την Πέμπτη το βράδυ με άλλα τρία άτομα σε παραπήγματα, όπου διαπληκτίστηκαν με δύο ομοεθνείς τους. Αφορμή του διαπληκτισμού ήταν η μη καταβολή οφειλόμενων δεδουλευμένων από εργασίες σε καλλιέργειες. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου οι τρεις από τους δράστες ακινητοποίησαν τους δύο ομοεθνείς τους, και στη συνέχεια ο 33χρονος, που οικειοποιήθηκε τις 12.000 ευρώ, τους τραυμάτισε με μαχαίρι. Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 33χρονο και ένα ακόμη άτομο, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο. Οσον αφορά τους τραυματίες, η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

ΕΚΛΕΨΕ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ

Σύλληψη αστυφύλακα

Συνελήφθη χθες για κλοπή από ζαχαροπλαστείο 44χρονος αστυφύλακας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην Καστοριά. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος, ενώ τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 44χρονος το απόγευμα της Τρίτης και ενώ βρισκόταν σε ώρα υπηρεσίας προσπάθησε να αφαιρέσει από ταμειακή μηχανή ζαχαροπλαστείου ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Προέκυψε ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε αφαιρέσει από κατάστημα ψιλικών και κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, δύο κινητά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή