Εκστρατεία πολιτών εναντίον του Gay Pride Θεσσαλονίκης

Εκστρατεία πολιτών εναντίον του Gay Pride Θεσσαλονίκης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ελεύθερα πνεύματα, ελεύθερα σώματα» είναι το κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ Gay Pride που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη στις 14 και 15 Ιουνίου. Με τον όρο Gay Pride (Φεστιβάλ Υπερηφάνειας) είναι γνωστή διεθνώς μια σειρά εκδηλώσεων –από συγκεντρώσεις μέχρι παρελάσεις– με σκοπό τον εορτασμό της διαφορετικότητας και της κουλτούρας των ομοφυλοφίλων και τρανσέξουαλ, που διεκδικούν δημόσια την αξιοπρέπεια για τη σεξουαλική ταυτότητα. Η περυσινή διοργάνωση, στα τέλη Ιουνίου, είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, με όλη την πόλη να έχει φορέσει τα χρωματιστά της συμμετέχοντας στο πάρτι. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, χαιρετισμό είχε απευθύνει και ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, γεγονός που είχε προκαλέσει την αντίδραση θρησκευτικών και ακροδεξιών φορέων.

Οι ίδιοι φορείς καλλιεργούν ήδη πολεμικό κλίμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενόψει του 2ου φεστιβάλ, οι λεγόμενοι «Ορθόδοξοι Πολίτες Θεσσαλονίκης» εξέδωσαν ανακοίνωση όπου εκφράζουν την αντίθεσή τους στη διοργάνωση του Gay Pride, αναφέροντας πως μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περίπου 19.000 υπογραφές διαμαρτυρίας πολιτών. Τη μήνιν των «πιστών» συγκεντρώνει και πάλι ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος όπως αναφέρουν «συνέβαλε ως διοργανωτής και υπέρμαχος μιας τέτοιας ενέργειας στη μόλυνση των χριστιανικών αιθέρων της πόλης μας, με τις σεξουαλικά παρά φύσιν και αντορθόδοξες (και όχι μόνο) προκλητικές συμπεριφορές (λεκτικές και μη) των ομοφυλοφίλων, σαν να είναι κάτι “καλό και αγαθό”».

Στόχος του Gay Pride, πάντως, είναι ακριβώς η εξουδετέρωση των αρνητικών στερεοτύπων «στα οποία είναι εγκλωβισμένη η σκέψη και η πρακτική πολλών», όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή