«Η Marfin ήταν ανοχύρωτη» κατέθεσαν υπάλληλοί της

«Η Marfin ήταν ανοχύρωτη» κατέθεσαν υπάλληλοί της

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στο υποκατάστημα της Marfin στη Σταδίου, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι, επεσήμαναν, χθες, οι τέσσερις υπάλληλοι της τράπεζας κατά τη διάρκεια της δίκης. Οπως ανέφεραν, ενώ υπήρχε ιστορικό επιθέσεων εις βάρος του υποκαταστήματος και παρά την έντονη ανησυχία των υπαλλήλων της τράπεζας ενόψει της μεγάλης διαδήλωσης στις 5 Μαΐου 2010, δεν ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας ούτε δόθηκε εντολή ώστε οι υπάλληλοι να μην εργαστούν εκείνη την ημέρα. Μάλιστα, όπως υποστήριξε μάρτυρας κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας, έγινε σύσταση στους εργαζομένους να μην απεργήσουν.

«Εκείνη την ημέρα, όταν περπατούσα να πάω στη δουλειά μου αντίκρισα μια έρημη πολιτεία, όλα ήταν κλειστά, ταμπουρωμένα, καταστήματα, εμπορικά και άλλες τράπεζες. Μόνο το δικό μας κατάστημα ήταν ανοιχτό, έτοιμο να υποδεχθεί το κοινό», ανέφερε μάρτυρας περιγράφοντας στη συνέχεια τις στιγμές φρίκης που έζησαν οι εργαζόμενοι μετά τον εμπρησμό του υποκαταστήματος από κουκουλοφόρους εγκληματίες. «Ακουγα μανάδες που έλεγαν ότι θα πεθάνουν και δεν θα δουν τα παιδιά τους. Νιώθαμε ότι πεθαίναμε, ζαλιζόμασταν, πιάναμε ο ένας τον άλλον». Οπως ανέφερε, ο φόβος ήταν διάχυτος κάθε φορά που γινόταν διαδήλωση στο κέντρο: «Κάθε φορά που γίνονταν πορείες πηγαίναμε στην τράπεζα με αγωνία, λαχτάρα. Κάναμε την καρδιά μας πέτρα και πηγαίναμε αφού δεν είχαμε άλλη επιλογή».

«Δεν είχα δει σχέδια διαφυγής της τράπεζας ούτε κάποια εγχειρίδια. Οταν ξέσπασε η φωτιά, βρέθηκα σε ένα χώρο σαν κλουβί, δεν ξέρω τι ήταν αυτό. Οταν βγήκα επάνω, είχε κάγκελα που κατέληγαν σε φοβερές λόγχες», ανέφερε άλλη μάρτυρας.

Κατά τη διάρκεια της δίκης αναγνώστηκε επιστολή της υποδιευθύντριας του υποκαταστήματος της Σταδίου προς τη διοίκηση της Marfin, στην οποία ανέφερε ότι είχε επισημάνει πολλάκις το ζήτημα ασφαλείας του υποκαταστήματος και είχε ζητήσει να τοποθετηθούν ρολά. «Ηταν πολλές οι επιθέσεις που είχε δεχθεί το κατάστημα για να παραμείνει ανοχύρωτο», σημείωνε μεταξύ άλλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή