Δενδροφυτεύσεις και καθαρισμοί του ΣΚΑΪ

Δενδροφυτεύσεις και καθαρισμοί του ΣΚΑΪ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον Νοέμβριο του 2007 έως τον Μάρτιο του 2013, ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με φορείς διοργάνωσε δράσεις δεντροφυτεύσεων σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Δωδεκάνησα και αρκετές άλλες περιοχές της χώρας. Οργανώθηκαν συνολικά 57 δράσεις δεντροφυτεύσεων στον Κοκκιναρά Πεντέλης, στην Παλιά Πεντέλη, στη Γλυφάδα, τη Βούλα, τον Υμηττό, τη Ρόδο, στο Πάνιο Ορος και στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας. Φυτεύτηκαν συνολικά 673.750 νέα φυτά. Στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, οι αναδασώσεις γίνονται με τη βοήθεια επιλεγμένων εθελοντών.

Δήλωσαν συμμετοχή στην ιστοσελίδα http://parnitha.wwf.gr συνολικά 7.628 εθελοντές. Από τον Νοέμβριο του 2010 έως και τον Δεκέμβριο του 2012, φυτεύτηκαν 7.000 φυτά ελάτης. Οι δεντροφυτεύσεις έγιναν σε περιοχές που έχουν δημόσιο και δασικό χαρακτήρα. Οι τεχνητές αναδασώσεις αποτελούν αντίσταση στην πίεση για αποχαρακτηρισμούς.

Οι καθαρισμοί με πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2011. Εως τώρα έχουν διοργανωθεί 365 καθαρισμοί σε όλη την Ελλάδα.

Αυτή την περίοδο, είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα του ΣΚΑΪ για την ανάδειξη προστατευόμενων περιοχών Νατούρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή