ΑΠΟΨΗ : Το πράσινο δεν «πουλάει»

ΑΠΟΨΗ : Το πράσινο δεν «πουλάει»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχετε επισκεφθεί πρόσφατα στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας; Αν όχι, θα σας πρότεινα να μην μπείτε στον κόπο, γιατί θα απογοητευθείτε. Είναι περισσότερο από εμφανές ότι ο χώρος έχει σχεδόν αφεθεί στην τύχη του: σκουπίδια παντού, πολλά άρρωστα δέντρα, η αυθαίρετη καφετέρια στη θέση της (αν και έχει πλέον κλείσει, κάτι που θεωρητικά θα διευκόλυνε την κατεδάφισή της), οι παράνομες εγκαταστάσεις για τα απορριμματοφόρα του δήμου στη θέση τους. Ολα αυτά δεν φαίνεται να προβληματίζουν τον τοπικό δήμο, ο οποίος αντί να ξεκινήσει από τα μικρά και εφικτά, τρέφει illusions of grandeur για την ανέγερση του νέου «ναού» της ΑΕΚ.

Το θέμα μου όμως δεν είναι ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας. Είναι η πρόσφατη δήλωση του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού ότι με τη σύμφωνη γνώμη του περιφερειακού συμβουλίου ενέταξε στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας πίστωση 20 εκατ. ευρώ για το γήπεδο της ΑΕΚ. Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Σγουρός σε συνέντευξή του (εφημερίδα Goal 1/7/13) «να συμβάλλουμε στα έργα που περιβάλλουν το γήπεδο, δημιουργούν θέσεις στάθμευσης, συμπληρώνουν τις υποδομές».

Με μια λεπτομέρεια. Το «αθλητικό κέντρο» θα ανεγερθεί «σε ένα χώρο 35 στρεμμάτων που ανήκει στον δήμο και στο μεγαλύτερο μέρος τους στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ», αναφέρει ο κ. Σγουρός στην ίδια συνέντευξη. Με άλλα λόγια, το γήπεδο θα «μπει» στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Ποιος νοιάζεται αν ο χώρος του άλσους έχει κηρυχθεί από δεκαετίες αναδασωτέος; Αν το ΣτΕ το 2008 ακύρωσε ανάλογα σχέδια; Μερικά δεντράκια θα σταθούν εμπόδιο στο «σπίτι» της ιστορικής ΠΑΕ; Ή μήπως… υπάρχει στο άλσος κανένας κορμοράνος;

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το πράσινο δεν «πουλάει» στους ψηφοφόρους, αντίθετα με τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες. Το άλσος της Φιλαδέλφειας (το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του ανήκει στη διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας και έχει παραχωρηθεί κατά χρήση στον δήμο) παραμένει εγκαταλελειμμένο, δηλαδή έτοιμο να απολέσει ακόμα ένα τμήμα του για… να αναβαθμιστεί! Οποιος αντιταχθεί στο σχέδιο, θα λοιδορηθεί ως γραφικός. Οποιος το υποστηρίζει με 20 εκατομμύρια από τα δημόσια ταμεία σε καιρό κρίσης, γίνεται ήρωας από τις αθλητικές εφημερίδες. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή