ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Γ. ΓΕΡΜΕΝΗ

Συμεών Κεδίκογλου: Από λάθος ψήφισα κατά της άρσης ασυλίας

Σε «ανθρώπινο σφάλμα» αποδίδει την «αθωωτική» προς το πρόσωπο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή παλαιότερη ψήφο του στη Βουλή ο νυν υφυπουργός Παιδείας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου. Ο κ. Κεδίκογλου, όπως προκύπτει από ψηφοδέλτιο που φέρει το όνομά του, όταν προ μηνών ετέθη θέμα άρσης της ασυλίας του κ. Γερμενή, ώστε να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη για την επιθετική σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων δραστηριότητά του, είχε ταχθεί κατά της άρσης. «Είναι φανερό ότι πρόκειται για ανθρώπινο σφάλμα εκ παραδρομής κατά τη σημείωση του ψηφοδελτίου», είπε ο υφυπουργός Παιδείας και προσθέτει ότι αποστρέφεται «κάθε πρακτική και πολιτική επιλογή του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής». Περί προσωπικού λάθους είχε κάνει λόγο και ο βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Καράμπελας, όταν σε αντίστοιχη ψηφοφορία είχε ταχθεί κατά της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Ηλ. Κασιδιάρη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ, ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ

Προτάθηκε για νέος πρόεδρος ΕΟΦ

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μαιευτήρας – χειρουργός γυναικολόγος και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Δημήτρης Λιντζέρης, προτείνεται από το υπουργείο Υγείας ως νέος πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης απέστειλε προς τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Δημήτριο Κρεμαστινό, επιστολή με την οποία προτείνει τον κ. Λιντζέρη για τη θέση του προέδρου του ΕΟΦ, η οποία και έχει μείνει κενή μετά την παραίτηση του καθηγητή Κοινωνικής Ιατρικής του Παν. Αθηνών Ιω. Τούντα.

ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Εύσημα σε κρατουμένους

Συγχαρητήρια σε τέσσερις κρατουμένους των φυλακών νέων Αυλώνα, οι οποίοι πέτυχαν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο υπουργός εξήρε την προσπάθειά τους και αποφάσισε να χορηγήσει ως χρηματικό έπαθλο το ποσό των 500 ευρώ στον καθένα, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να τους στηρίζει κατά τις σπουδές τους.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ 19ΧΡΟΝΟΥ ΕΠΙΒΑΤΗ ΤΡΟΛΕΪ

Θολό το τοπίο και στο πόρισμα

Το πόρισμα του ειδικού πραγματογνώμονα δεν έδωσε απάντηση στα μεγάλα ερωτήματα για τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο του 19χρονου Θανάση Καναούτη, κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων σε τρόλεϊ τον Αύγουστο. Στις 100 σελίδες του πορίσματος δεν ξεκαθαρίζεται ο τρόπος με τον οποίο άνοιξε η πόρτα του οχήματος, με αποτέλεσμα να βρεθεί ο νεαρός εκτός τρόλεϊ και να τραυματιστεί θανάσιμα. «Ο τρόπος με τον οποίο άνοιξε η πόρτα του τρόλεϊ θα προκύψει πιθανόν μόνο από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων», αναφέρεται στο πόρισμα.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ

Στη φυλακή η σύζυγος Καρούζου

Προφυλακιστέα κρίθηκε χθες μετά την απολογία της στον ανακριτή, η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία Ιω. Καρούζου, η οποία κατηγορείται για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Μεγάλο σκέλος της υπόθεσης αφορά επισφαλή δάνεια -άνω των 300 εκατ. ευρώ- τα οποία δόθηκαν στην επιχείρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Σκαφτούρα αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται, λέγοντας ότι την ευθύνη για τις όποιες επιχειρηματικές κινήσεις είχε ο πρώην σύζυγός της.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

15 προσαγωγές στο Πέραμα

Στο πλαίσιο των ερευνών όσον αφορά την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα, η αστυνομία προχώρησε χθες στην προσαγωγή 15 ατόμων από το Πέραμα. Οι προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν από δημόσιους χώρους, κατά το διάστημα 3-5 μ.μ. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. δεν βρέθηκε κάτι επιβαρυντικό για τους προσαχθέντες, οι οποίοι αναμένονταν να αφεθούν ελεύθεροι αργά το βράδυ. Ας σημειωθεί, ότι το ΚΚΕ έχει καταγγείλει στελέχη της Χρυσής Αυγής ως επικεφαλής της επίθεσης εναντίον των μελών του.

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Η 24ΧΡΟΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ

Νεκρό βρέφος δύο ημερών

Ως υπαίτια για τον θάνατο του μόλις δύο ημερών παιδιού της, κατηγορείται μία 24χρονη, η οποία συνελήφθη στο νοσοκομείο του Πύργου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 24χρονη μητέρα έφυγε από το νοσοκομείο την περασμένη Δευτέρα για διάστημα λίγων ωρών, χωρίς να ενημερώσει το ιατρικό προσωπικό, αφήνοντας το νεογνό αβοήθητο, με αποτέλεσμα αυτό να βρεθεί νεκρό από μαία της κλινικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή