«Δεν απεδείχθη η δωροδοκία Τσοχατζόπουλου»

«Δεν απεδείχθη η δωροδοκία Τσοχατζόπουλου»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν απεδείχθη τίποτε για το βασικό αδίκημα της δωροδοκίας. Θα έπρεπε να προσδιοριστεί ο χρόνος τέλεσης του αδικήματος, ο τόπος, οι δράστες. Είναι νομικά αβάσιμη η κατηγορία», δήλωσε χθες μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος Ιωάννης Νικολάου, από την υπερασπιστική ομάδα του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου κατά την αγόρευσή του. Η πολύκροτη δίκη στην οποία δικάζονται ο πρώην υπουργός και άτομα του περιβάλλοντός του για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος, έχει μπει στην τελική της ευθεία. Χθες μίλησαν οι δύο από τους τρεις δικηγόρους του Α. Τσοχατζόπουλου (Ιωάννης Νικολάου και Λεωνίδας Κοτσαλής), ενώ ο τρίτος, ο κ. Ιωάννης Παγορόπουλος ζήτησε να μιλήσει όταν ολοκληρώσουν την αγόρευσή τους όλοι οι δικηγόροι υπεράσπισης, αίτημα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Ο καθηγητής Λ. Κοτσαλής, μίλησε για πολλοστή φορά για την ανάγκη κλήσης του ΚΥΣΕΑ στο δικαστήριο, ενώ ο κ. Νικολάου είπε ότι τα στοιχεία του κατηγορητηρίου δεν επαρκούν για να στοιχειοθετηθούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος. Και οι δύο δικηγόροι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τη βαρύτητα των χειρόγραφων σημειώσεων του Ακη Τσοχατζόπουλου, που «καίνε» τον πρώην υπουργό. Ο κ. Κοτσαλής υποστήριξε ότι ήταν αδύνατο να επηρεαστεί το ΚΥΣΕΑ, ενώ καταφέρθηκε κατά της πολιτικής αγωγής, όσον αφορά την κριτική στις εκκλήσεις του Τσοχατζόπουλου για αποφυλάκιση της συζύγου του «και όχι της κόρης του». Μίλησε για «ενορχηστρωμένη προσπάθεια να παρουσιαστεί ο Τσοχατζόπουλος σαν εγκληματική προσωπικότητα» και επανέλαβε το επιχείρημα της υπεράσπισης ότι το σπίτι στη Δ. Αρεοπαγίτου δεν είναι «παλάτι».

Εκδοση του Μιχάλη Μιχαηλίδη

Στο μεταξύ, εντός 10 ημερών αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα ο γιος του Κύπριου πρώην υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη, Μιχάλης, ο οποίος -μαζί με τον πατέρα του- φέρεται να συμμετείχε στη διακίνηση του «μαύρου» χρήματος προς τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου απέρριψε χθες την έφεση που είχε υποβάλλει ο Μιχ. Μιχαηλίδης κατά της απόφασης έκδοσής του. Σήμερα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή ο Ντίνος Μιχαηλίδης -ο οποίος ήδη εκδόθηκε στην Ελλάδα-, μετά την εκπνοή της προθεσμίας που είχε ζητήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή