Ανυποχώρητη η ΟΛΜΕ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίτημα για διάλογο απηύθυνε χθες η ΟΛΜΕ στον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Κατά τη χθεσινή, δεύτερη ημέρα της απεργίας της ΟΛΜΕ κατεγράφη μείωση της συμμετοχής των καθηγητών. Την ίδια στιγμή, τα υπό κατάληψη γυμνάσια και λύκεια από μαθητές φθάνουν περίπου τα 20. Σήμερα στον χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δάσκαλοι, η ομοσπονδία των οποίων (ΔΟΕ) παρουσίασε ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς, εξηγώντας τους λόγους της απεργίας. Μικρότερη σε σχέση με τη Δευτέρα ήταν η συμμετοχή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στη χθεσινή δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας της ΟΙΕΛΕ. Ομως, η ομοσπονδία προτείνει σε συνεργασία με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ νέα 24ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, καθιερωμένη είναι η διάσταση στα ποσοστά συμμετοχής που δίνουν η ΟΛΜΕ και το υπουργείο Παιδείας. Ετσι σύμφωνα με την ΟΛΜΕ χθες στην απεργία συμμετείχε το 80% των εκπαιδευτικών. Παρατηρείται, δηλαδή, μικρή κάμψη σε σχέση με το ποσοστό συμμετοχής – 90%- της πρώτης ημέρας. Από την άλλη, στελέχη του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν χθες ότι η συμμετοχή κινήθηκε κατά μέσο όρο στο 48%, μεγαλύτερη -55%- στα αστικά κέντα και μικρότερη -37%- στην περιφέρεια. Τη Δευτέρα, η μέση συμμετοχή κινήθηκε περί το 73% – 80% στα αστικά κέντρα και 65% στην περιφέρεια.

Η ΟΛΜΕ κάλεσε χθες την ηγεσία του υπ. Παιδείας σε συνάντηση για να συζητηθούν τα αιτήματα της απεργίας, ενώ πρότεινε τη διενέργεια τηλεοπτικού διαλόγου. Πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η ηγεσία του είναι ανοιχτή σε διάλογο, υπενθυμίζοντας όμως ότι υπήρξε συνάντηση στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τέλος, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ κατήγγειλαν χθες ότι το υπ. Παιδείας προχωρά σε υποχρεωτικές μεταθέσεις. «Ηδη, από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανακοινώνονται ονόματα εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων που θα μετακινηθούν σε άλλον νομό εντός της περιφέρειας, την ίδια στιγμή που δεν προχωράει τις νόμιμες διαδικασίας μετακινήσεων (αποσπάσεις, εθελοντικές μετατάξεις, κ.λπ.). Παρακάμπτοντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, φτιάχνει λίστες υποχρεωτικών μετακινήσεων μέσα από ανεξέλεγκτους μηχανισμούς, χωρίς να δίνει στη δημοσιότητα τα απαραίτητα στοιχεία και τα κριτήρια», ανέφερε η ΟΛΜΕ. Οι δύο ομοσπονδίες ζητούν από τα μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του υπ. Παιδείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή