ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Καταθέσεις 27 ατόμων για τα επεισόδια στις Σκουριές

Είκοσι επτά άτομα από τη Βόρεια Χαλκιδική καλούνται να καταθέσουν την Παρασκευή στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τα επεισόδια του περασμένου Μαΐου στις Σκουριές, στη διάρκεια των οποίων είχαν τραυματιστεί οκτώ αστυνομικοί, ένας από σκάγια πυροβόλου όπλου, καθώς και μια διαδηλώτρια, αλλά και για εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον εργαζομένων στην εταιρεία. Η σύγκρουση μεταξύ διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη συνέχιση των εργασιών της Ελληνικός Χρυσός και δυνάμεων των ΜΑΤ στις Σκουριές είχε σημειωθεί στη θέση Καρατζά και άγνωστοι είχαν πυροβολήσει εναντίον των αστυνομικών. Τότε είχαν συλληφθεί και παραπεμφθεί στον εισαγγελέα για συμμετοχή στα επεισόδια τρεις διαδηλώτριες. Οι έρευνες όμως για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο αλλά και για την τοποθέτηση στη συνέχεια εμπρηστικών μηχανισμών σε οχήματα μεταλλωρύχων της εταιρείας στην Ιερισσό, καθώς και για προπηλακισμούς, απειλές κ.λπ., συνεχίστηκαν. Στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψαν στοιχεία για εμπλοκή σε επιθετικές ενέργειες είκοσι επτά κατοίκων, με βάση τα οποία η Εισαγγελία Πολυγύρου διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Οπως έγινε γνωστό, τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Αστυνομία επισύρουν βαρύτατες κατηγορίες και την Παρασκευή στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης οι είκοσι επτά θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις σε ανωμοτί καταθέσεις τους. Τέσσερα άτομα εξ αυτών είναι από τη Θεσσαλονίκη.

ΚΑΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

Υπογραφή διακήρυξης

Τη «Διακήρυξη της Ρώμης» υπέγραψαν οι εκπρόσωποι 17 κρατών-μελών της Ε.Ε. για τη στήριξη της Ιταλίδας υπουργού Ενσωμάτωσης Cecile Kyenge, που έχει γίνει στόχος ρατσιστικών επιθέσεων. Σύμφωνα με το κείμενο, «οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες, ανεξαρτήτως πολιτικής οικογένειας, οφείλουν να διατηρούν σκληρή γλώσσα κατά του ρατσισμού και να εφαρμόζουν παραδειγματική συμπεριφορά». Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στη διακήρυξη, «καταδικάζουμε πολιτικά προγράμματα και οργανώσεις που βασίζονται στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τις θεωρίες περί φυλετικής ανωτερότητας, καθώς και νομοθεσίες και πρακτικές που στηρίζονται σε αυτά τα κίνητρα που είναι ασυμβίβαστα με τις δημοκρατικές αξίες». Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Διήμερη συνάντηση στα Χανιά

Ξεκινάει μεθαύριο, 27 Σεπτεμβρίου, στα Χανιά, το 2ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνικού Φόρουμ Δημόσιας Πολιτικής. Η φετινή διήμερη συνάντηση, που έχει τίτλο «Από Βάδην σε Τροχάδην: Νέες Προκλήσεις για το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα», επιδιώκει να θέσει την ελληνική κρίση στο ευρωπαϊκό της πλαίσιο, να ανιχνεύσει τις συνέπειές της στο εσωτερικό πολιτικό επίπεδο και να προτείνει διεξόδους μέσα από τη θεσμική εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Kiani Beach Resort».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ανακοινώσεις μετά τη συνεδρίαση

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες μετά τη συνεδρίασή τους υπό τον κ. Πάνο Καμμένο αποφάσισαν χθες να συμμετάσχουν «σε όλες τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου και της βίας». Οπως αναφέρει η εφ’ όλης της ύλης ανακοίνωσή τους, «η εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου απαιτεί να σταματήσει άμεσα η βιομηχανία πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που επιβάλλει η τρόικα και να επανέλθει το κοινοβουλευτικό έργο, όπως προβλέπουν το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής». Τέλος, με δήλωσή της η τομεάρχης Δημ. Διοίκησης Μ. Χρυσοβελώνη επέκρινε τον κ. Κ. Μητσοτάκη για το αίτημά του προς την τρόικα για παράταση της διαθεσιμότητας, ισχυριζόμενη ότι «έχει σκοπό να προχωρήσει στον ξαφνικό θάνατο χιλιάδων υπαλλήλων».

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Συλλήψεις λιμενικών για ναρκωτικά

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν με απόφαση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος δύο λιμενικοί που συνελήφθησαν για διακίνηση και πώληση ναρκωτικών ουσιών ύστερα από μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στη Μύκονο. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της οργάνωσης. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 300 γραμμάρια κοκαΐνης, τέσσερα κιλά ακατέργαστης κάνναβης, δύο φορητοί υπολογιστές, μία συσκευή ηλεκτροσόκ, δύο κλομπ, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ένα αυτοκίνητο Ι.Χ., κινητά τηλέφωνα και κάρτες SΙΜ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ

Εναρξη δεύτερης φάσης

Ξεκινάει η δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την κατασκευή της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Γραμματικό. Στη χθεσινή συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ ενέκρινε ομόφωνα την πρόσκληση συμμετοχής στον ανταγωνιστικό διάλογο, που απευθύνεται προς τις εταιρείες που «πέρασαν» από την πρώτη φάση, και συγκεκριμένα τις: Ενωση Εταιρειών «ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.», Ενωση Προσώπων «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ – ΔΕΗ Α.Ε.», Ενωση Εταιρειών «ARCHIRODON GROUP NV – INTRAKAT – ENVITEC Α.Ε.», Ενωση Εταιρειών «J & P ΑΒΑΞ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ», Ενωση Προσώπων «ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. –  ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ Α.Ε. – ΕΓΝΩΝ ΑΤΕ».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Απένταξη έργων

Στην απένταξη δύο έργων από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013, που, αν και είχαν ενταχθεί για χρηματοδότηση από τον Απρίλιο και τον Νοέμβριο του 2012 αντίστοιχα, παρουσίαζαν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής ύστερα από απόφαση του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού. Πρόκειται για τα εξής έργα: «Αναβάθμιση / Βελτίωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνα (Μάνδρα) – Θήβα» και «Κατασκευή τριών ανισόπεδων κόμβων στην ευρύτερη περιοχή του Σκαραμαγκά και ολοκλήρωση ημιδιανοιχθέντος τμήματος της Περιφερειακής Αιγάλεω για τη σύνδεσή της με την ΠΕΟ Αθηνών – Κορίνθου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή