ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ

39 χρόνια Νέα Δημοκρατία

Συμπληρώθηκαν χθες 39 έτη από τις 4 Οκτωβρίου του 1974 όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας ως την πολιτική παράταξη που «ταυτίζει το Εθνος με τον Λαόν, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους Πολίτες της, την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία, την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό, την Πολιτική Ελευθερία με την Εννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη». Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σημείωσε πως «τιμούμε την ίδρυση της Ν.Δ. από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τα ιστορικά στελέχη, τους αγωνιστές της Παράταξής μας» και προσέθεσε «ανανεώνουμε, ταυτόχρονα, τη δέσμευσή μας για νέους αγώνες δημοκρατίας… ενώνουμε τις δυνάμεις για να συντρίψουμε τα νεοναζιστικά μορφώματα, να αποκρούσουμε τη βία, να διασφαλίσουμε τη δημοκρατική ομαλότητα και την πολιτική σταθερότητα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να βγάλουμε την πατρίδα μας από την κρίση και να ανακουφίσουμε την κοινωνία μας, δίνοντας προοπτική στον λαό και τη νεολαία».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Εγκαιρα προσλήψεις σε ειδικά σχολεία

Οι προσλήψεις έγιναν έγκαιρα και είναι πιο πολλές σε σχέση με πέρυσι, απάντησε χθες το υπουργείο Παιδείας στις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής για 1.600 λειτουργικά κενά σε εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και τις διαγνωστικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με το υπουργείο πέρυσι, κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του σχολικού έτους έως τα τέλη Δεκεμβρίου, είχαν τοποθετηθεί στις δομές της ειδικής αγωγής 1.872 εκπαιδευτικοί και 1.854 άτομα άλλων ειδικοτήτων. Φέτος έως τώρα έχουν τοποθετηθεί 2.542 εκπαιδευτικοί και 1.466 άτομα. Οπως υποστηρίζει το υπ. Παιδείας, συνολικά πέρυσι έως τα τέλη Δεκεμβρίου τοποθετήθηκαν στα σχολεία ειδικής αγωγής 3.726 άτομα και φέτος, ενώ βρισκόμαστε στις αρχές Οκτωβρίου, έχουν τοποθετηθεί 4.008 άτομα. Σήμερα, από νωρίς το μεσημέρι, στα Προπύλαια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής θα οργανώσει εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για το έργο και τα προβλήματα της ειδικής αγωγής, ενώ η δράση θα κλείσει με συναυλία που θα αρχίσει στις 8 μ.μ.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ

Συνθήματα κατά Γ. Μπουτάρη

Εκατό περίπου άτομα, κάτοικοι της περιοχής και ομάδες ακροδεξιών νεαρών που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κραύγαζαν υβριστικά συνθήματα εναντίον του κ. Γιάννη Μπουτάρη και των μεταναστών πραγματοποίησαν χθες στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ονομασία μικρού χώρου πρασίνου πλησίον του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, σε «πάρκο Δυρραχίου». Η πρωτοβουλία ανήκει στον δήμο στο πλαίσιο της αδελφοποίησης της πόλης με το Δυρράχιο της Αλβανίας όπου μια πλατεία θα φέρει εφεξής το όνομα της Θεσσαλονίκης. Στη Θεσσαλονίκη πάλι, στο πνεύμα αδελφοποιήσεων, πάρκα και πλατείες φέρουν ονόματα όπως της Γαλλίας, Σλοβακίας κ.ά., χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις. Το «πάρκο Δυρραχίου» βρίσκεται σε απόσταση 100 μ. από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής. Στην εκδήλωση, που έγινε παρουσία αστυνομικής δύναμης, εκτός του κ. Μπουτάρη παρέστησαν ο δήμαρχος Δυρραχίου κ. Βάγιους Ντάκο.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Οι 24 «εκλεκτοί» του Φερνάντο Σάντος

Την αποστολή της Εθνικής ομάδας για τους αγώνες με τη Σλοβακία (11/10) και το Λιχτενστάιν (15/10) στο Γ. Καραϊσκάκης (η οποία περιλαμβάνει τον Α. Σάμαρη, όχι όμως και τον Φ. Γκέκα), ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σάντος. Αναλυτικά οι 24: Καρνέζης, Σηφάκης, Καπίνο, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σιόβας, Τζαβέλλας, Χολέμπας, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Μανιάτης, Σάμαρης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Νίνης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Αθανασιάδης.

ΒΟΛΕΪ

Ο φόβος επεισοδίων έφερε αναβολή

Η βόμβα στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα και η ακαταλληλότητα των γηπέδων οδήγησαν τον αθλητικό εισαγγελέα στην απόφαση να αναβάλει τους αγώνες του Λιγκ Καπ που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στο γυμναστήριο «Μάκης Λιούγκας» της Γλυφάδας και στο Ζηρίνειο Κηφισιάς. Ως αποτέλεσμα δεν θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, ΑΕΚ – Κηφισιά, Κηφισιά – Ολυμπιακός και Κηφισιά – Παναθηναϊκός.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Εξώδικο Λ. Λαυρεντιάδη

Εξώδικη επιστολή έστειλε από το ψυχιατρείο Κορυδαλλού, όπου κρατείται προσωρινώς, ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, διαμαρτυρόμενος για δημοσίευμα της «Κ» της 3ης Σεπτεμβρίου 2013. Ο κ. Λαυρεντιάδης ισχυρίζεται ότι δεν έχει κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Δηλώνει, επίσης, ότι ουδεμία σχέση έχει με βομβιστικές επιθέσεις στο σπίτι ανακρίτριας που χειρίστηκε την υπόθεσή του και στο σπίτι υπαλλήλου της Τράπεζας της Ελλάδος που υπέγραψε επιβαρυντικό πόρισμα ελέγχου της Τράπεζας Proton Bank, συμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη, καθώς και ότι αυθαίρετα συνδέεται το πρόσωπό του με αυτές. Πρόθεση της «Κ» δεν ήταν να συνδέσει και δεν συνέδεσε τον κ. Λαυρεντιάδη με τις προαναφερόμενες βομβιστικές επιθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή