Ισχυρή έκρηξη σε γραφεία του Παναθηναϊκού

Ισχυρή έκρηξη σε γραφεία του Παναθηναϊκού

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα νέο επεισόδιο στη βίαιη και πολύ επικίνδυνη αντιπαράθεση μεταξύ των χουλιγκάνικων ομάδων οπαδών ποδοσφαιρικών συλλόγων προστέθηκε με την πολύ ισχυρή έκρηξη, η οποία εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα στα γραφεία του συνδέσμου φιλάθλων του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα. Η έκρηξη συνέβη λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα και συγκλόνισε όλη την περιοχή. Βροχή έπεσαν κάτω τα σπασμένα τζάμια, μπαλκονόπορτες έσπασαν, ακόμα και μπαλκόνια έπαθαν ρωγμές, ενώ τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα έπαθαν πολύ μεγάλες ή σημαντικές ζημιές. Περίπου 40 σπίτια επλήγησαν από την έκρηξη που προκλήθηκε από δυναμίτιδα. Το ωστικό κύμα ήταν τόσο ισχυρό που πέταξε κάτω από τα κρεβάτια τους κατοίκους σε γειτονικά σπίτια, ή σε άλλες περιπτώσεις μετακίνησε έπιπλα, ενώ κομμάτια από τζάμια ή άλλα αντικείμενα πετάχτηκαν σε απόσταση μέχρι και 600 μέτρων από το σημείο! Βεβαίως, τα γραφεία του συνδέσμου του Παναθηναϊκού, που στεγάζονται σε μονοκατοικία στη διασταύρωση των οδών Αλκίφρονος και Κειριαδών, έπαθαν πολύ βαριές ζημιές.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι το χτύπημα ήταν ουσιαστικά τυφλό και παρότι η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή, δεν υπήρχε προειδοποιητικό τηλεφώνημα! «Μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Εάν κυκλοφορούσε κάποιος εκείνη την ώρα στον δρόμο θα ήταν νεκρός», δήλωσε κάτοικος, ο οποίος μάλιστα κοιμόταν μέσα σε παρακείμενο μαγαζί. Τύχη είχε και ο συγκεκριμένος, καθώς έσπασε όλη η τζαμαρία του καταστήματος, χωρίς να τον τραυματίσει.

Τα γραφεία των οπαδών του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα έχουν δεχθεί και άλλες φορές επιθέσεις, είτε με συμπλοκές είτε με εκρηκτικούς μηχανισμούς, αλλά όχι τόσο μεγάλης καταστροφικής δύναμης. Παλιότερα, μάλιστα, είχε δεχθεί επίθεση από μηχανοκίνητη ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού, όπου στην πραγματικότητα υπήρχε «ραντεβού» με τους πράσινους οπαδούς, με αποτέλεσμα μεγάλες καταστροφές στη γειτονιά. Τα γραφεία των οπαδών του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα βρίσκονται στη «μεθόριο» περιοχών που κινούνται πιο έντονα οπαδοί του τριφυλλιού, με γειτονιές που ελέγχουν οι ερυθρόλευκοι οπαδοί ή υπάρχει ισχυρή παρουσία κιτρινόμαυρων.

Το ανησυχητικό με το ιδιαίτερα βίαιο συμβάν των Πετραλώνων είναι ότι αποτελεί έναν κρίκο στην αλυσίδα επικίνδυνης όξυνσης της αντιπαράθεσης μεταξύ των οπαδικών «στρατών», που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή