Ερευνών συνέχεια για τον Τούρκο υπήκοο

Ερευνών συνέχεια για τον Τούρκο υπήκοο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Τις πιθανές σχέσεις ενός 58χρονου Τούρκου υπηκόου, ο οποίος συνελήφθη στο Μεσολόγγι, με κυκλώματα που πωλούν σε αλλοδαπούς, έναντι μεγάλης αμοιβής, κλεμμένες άδειες μετανάστευσης, ερευνά η Αστυνομία, μετά την απόπειρα διάρρηξης σε κρατική υπηρεσία στο Μεσολόγγι. Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τη σύλληψη δύο ακόμα ατόμων, που συμμετείχαν στην απόπειρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις δράστες πήγαν τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας με αυτοκίνητο στο κτίριο της Διεύθυνσης Μετανάστευσης και προσπάθησαν να μπουν μέσα, με τη μέθοδο του ριφιφί. Εχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έκοψαν αρχικά με λίμα τα κάγκελα της περίφραξης και στη συνέχεια τα λύγισαν, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να μπουν στον προαύλιο χώρο.

Κατόπιν, με τη βοήθεια ενός σφυριού έκαναν τρύπα διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών στον τοίχο, προκειμένου να μπουν στο κτίριο. Ομως, προφανώς λόγω του θορύβου που έκαναν, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους περίοικους, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία. Διαπιστώνοντας οι δράστες ότι δεν μπορούσαν να συνεχίσουν, αφού κινδύνευαν να συλληφθούν, τράπηκαν σε φυγή.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας εντόπισαν το επόμενο κιόλας πρωί τον 58χρονο στο Μεσολόγγι. Σε έρευνα που έκαναν στο αυτοκίνητό του βρήκαν ένα μεταλλικό σφυρί, μία σιδερένια λάμα και ένα μαχαίρι, ενώ σε νέα έρευνα που ακολούθησε, παρουσία εισαγγελέα, στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στο Μεσολόγγι, βρέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και τρεις κάρτες κινητού τηλεφώνου. Σε βάρος του 58χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα διάπραξης διακεκριμένης κλοπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση όταν καταφέρουν να συλλάβουν και τους δύο άλλους δράστες.

Οσον αφορά το γιατί οι δράστες επέλεξαν να χτυπήσουν στο Μεσολόγγι, εκτιμάται ότι προφανώς θεώρησαν πως πρόκειται για εύκολο στόχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή