Ειδικό εφέτη ανακριτή ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών για τις Σκουριές

Ειδικό εφέτη ανακριτή ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών για τις Σκουριές

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Θεσσαλονίκης ζητεί ο προϊστάμενος της τοπικής Εισαγγελίας Εφετών Παναγής Γιαννάκης, προκειμένου να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής, που θα αναλάβει την ποινική διερεύνηση της καταδρομικής επίθεσης στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός», τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε έγγραφο αίτημα προς την προϊσταμένη της τριμελούς διοίκησης του Εφετείου Αννα Μιχαλοπούλου, κάνοντας επίκληση στην εξαιρετική σπουδαιότητα της υπόθεσης, που «έχει απασχολήσει ευρέως την κοινή γνώμη». Ως εκ τούτου, «είναι ανάγκη να γίνει η ανάκριση υπό την αιγίδα του Εφετείου για να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος στις ενέργειες της ανάκρισης» αναφέρεται στο έγγραφο αίτημα του εισαγγελέα Εφετών. Στο διάστημα των δύο τελευταίων δεκαετιών, άλλες τρεις υποθέσεις έχουν ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή, έπειτα από σχετικές αποφάσεις της Ολομέλειας Εφετών Θεσσαλονίκης. Οι υποθέσεις αυτές αφορούσαν τις παράνομες μετεγγραφές φοιτητών από πανεπιστήμια του εξωτερικού, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Θεσσαλονίκης 1997 και την εξαφάνιση του 11χρονου Αλεξ από τη Βέροια.

Για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος 20 προσώπων, τέσσερις από τους οποίους έχουν ήδη προφυλακισθεί. Εκείνη τη νύχτα, 17/2, ομάδα περίπου 50 ατόμων, με κουκούλες και καραμπίνες, που έδεσαν και περιέλουσαν με βενζίνη τους δύο φύλακες και έβαλαν φωτιά σε κοντέινερ, γεννήτριες και μηχανήματα της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή