Δώρα ψυχής

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μακριά η σειρά για τα συγχαρητήρια προς τον κ. Αριστείδη Αλαφούζο, δωρητή της Ογκολογικής Μονάδος που φέρει το όνομα «Λένα Αλαφούζου», της συζύγου και μητέρας, που συμμερίστηκε απόλυτα το δικό του όραμα, και με την παρουσία της και την προσοχή της έδωσε ανθρώπινη ελπιδοφόρο ατμόσφαιρα στους θαλάμους, στις αίθουσες των εξωτερικών ιατρείων, στολίζοντας με δώρα ψυχής την καθημερινή τους παρακολούθηση και θεραπεία με τα όπλα της επιστήμης.

Λουλούδια στα περβάζια, κουρτίνες στα παράθυρα και, αυτό που μετράει πιο πολύ, ο καλός της λόγος στις συχνές επισκέψεις. Ενα παιδί που την έβλεπε να έρχεται και να μιλάει, με χαμόγελο πάντα, με τις ασθενείς και να ευχαριστεί τους γιατρούς και τις νοσηλεύτριες την πλησίασε και την ρώτησε: «Εσείς, κυρία, το κάνατε αυτό το νοσοκομείο;». H Λένα Αλαφούζου έσκυψε και του χάιδεψε τα μαλλιά και είπε: «Οχι, ο κύριος». Και έδειξε τον άνδρα της. H ταύτιση των δύο ανθρώπων που με τον γάμο τους έφτιαξαν μία ωραία οικογένεια είναι πλήρης. Το δικό του όραμα είναι και δικό της.

Την αληθινή ιστορία διηγήθηκε στο βήμα του Αμφιθεάτρου της Μονάδας, στην τελετή της ονοματοδοσίας, παρουσία του υπουργού Υγείας, προσωπικοτήτων του ιατρικού κόσμου, καθηγητών ακαδημαϊκών αλλά και φίλων ζωής του Αριστείδη και της Λένας Αλαφούζου, ο ιδρυτής της Ογκολογικής Μονάδας καθηγητής Παθολογίας και Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Συρίγος. Με αυτήν την ιστορία έδωσε το μέγεθος και τη σημασία της αθόρυβης προσφοράς της Λένας, που συμπλήρωσε τη μεγάλη ευεργετική δωρεά στην ιατρική και στην κοινωνική της αποστολή του κ. Αριστείδη Αλαφούζου, προέδρου της «Καθημερινής».

Το γλυκό χαμόγελο της Λένας Αλαφούζου, υποδειγματικής συζύγου, μητέρας, γιαγιάς και ανθρώπου με αγάπη και κατανόηση για τον διπλανό, στο πορτρέτο της φώτιζε την κατάμεστη αίθουσα. Οι γιοι, οι στενοί συγγενείς, οι αγαπημένες φίλες της μοιράζονταν τη συγκίνηση του Αριστείδη Αλαφούζου για την αναγνώριση που έγινε στη Λένα του.

Η Ογκολογική Μονάδα της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, παίρνοντας το όνομα της Λένας Αλαφούζου, γίνεται αυτό που θα ήθελε η ίδια – μια αγκαλιά αγάπης και ελπίδας γι’ αυτούς που την έχουν τόσο ανάγκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή