ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Β. ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ

Διαψεύδει εντόνως τη φοροδιαφυγή

«Είναι αναληθές. Είναι ψευδές. Αυτή η ιστορία έχει ξεκινήσει από την ημέρα που κατάλαβαν ότι εγώ δεν συμμορφώνομαι, επειδή υπήρξα μέλος της προκαταρκτικής επιτροπής», δήλωσε χθες μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό (ΑΝΤ1), ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος, που κατηγορείται για φοροδιαφυγή. «Δεν περίμενα ότι κάποιοι θα φτάσουν τόσο χαμηλά. Μια ζωή ως ελεύθερος επαγγελματίας, ελεύθερη δικηγορία, δεν ξέρω τι σημαίνει νταραβέρια με Δημόσιο και τράπεζες. Μόνο μαχόμενη δικηγορία. Πήραν τις δηλώσεις μου από το 2000 μέχρι και το 2008. Είδαν την απόκλιση και κάποιοι λένε 5, άλλοι 5,5 εκατ. ευρώ. Δεν είναι εισόδημα αυτό. Είναι όλα τα χρήματα που έμπαιναν στο δικηγορικό γραφείο από τότε. Σε αυτά είναι και τα τιμήματα πώλησης δύο σπιτιών μου, οι συντάξεις της μακαρίτισσας της μάνας μου».

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

15 χρόνια Συνήγορος Πολίτη

Διήμερο συνέδριο διοργανώνει την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη ο Συνήγορος του Πολίτη, με αφορμή τη συμπλήρωση των 15 ετών του θεσμού. Το συνέδριο (θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης) θα ασχοληθεί με τον ρόλο του Ombudsman διεθνώς, τις σχέσεις του με την εκτελεστική εξουσία, τις δυνατότητες πραγματικής παρέμβασης στη λειτουργία του Δημοσίου και την αποτελεσματικότητά του στη σημερινή συγκυρία. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν, εκτός από την Ελληνίδα Συνήγορο Καλλιόπη Σπανού και ομόλογοί της από ευρωπαϊκές χώρες, ο μέχρι πρότινος Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής και πρώτος Συνήγορος του Πολίτη στην Ελλάδα Νικηφόρος Διαμαντούρος, ο διάδοχός του Γιώργος Καμίνης, ανώτατοι δικαστικοί και πανεπιστημιακοί. Η διημερίδα θα κλείσει το απόγευμα της Τετάρτης με στρογγυλή τράπεζα για τις σχέσεις κράτους και πολίτη σε εποχή κρίσης.

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ

Μάιο του 2014 οι προθεσμίες

Μετατίθενται για τέταρτη φορά οι διαγωνισμοί για τη «νέα γενιά» συμβάσεων παραχώρησης. Οπως αποφασίστηκε, οι καταληκτικές ημερομηνίες για την υποβολή φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνας- Θήβας – Υλίκης, υποθαλάσσιας σύνδεσης Σαλαμίνας – Περάματος και υποθαλάσσιας σύνδεσης Λευκάδας- Αιτωλοακαρνανίας μετατέθηκαν για τον Μάιο του 2014. Αιτία, «το ρευστό οικονομικό περιβάλλον της περιόδου, που δυσχεραίνει τη δημιουργία ικανών για τις ανάγκες των έργων εταιρικών σχημάτων».

ΥΠΕΚΑ

Εγκριση υλοτομίας για τα Χριστούγεννα

«Μύρισε Χριστούγεννα» στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Οπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι πριν από λίγες ημέρες η Ειδική Γραμματεία Δασών ενέκρινε την υλοτομία, μεταφορά και διακίνηση χριστουγεννιάτικων δέντρων και διακοσμητικών κλαδιών για την εορταστική περίοδο. Συνολικά θα διατεθούν φέτος στην αγορά 124.000 δενδρύλλια από ιδιωτικές φυτείες, 22.700 από ιδιωτικά καστανοπερίβολα και 2.200 από άλλες πηγές. «Πρωταθλητής» στην παραγωγή χριστουγεννιάτικων δέντρων αναδεικνύεται και φέτος η Χαλκιδική και ειδικότερα οι περιοχές Πολυγύρου (40.100 έλατα) και Αρναίας (35.000 έλατα).

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Καταδίκη γιατρών και προμηθευτή

Ενοχοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας τρεις γιατροί και ένας προμηθευτής, που κατηγορούντο για παράνομη χορήγηση ορθοπεδικών υλικών του ΙΚΑ, που είχε αποκαλυφθεί το 2004. Οι τρεις γιατροί κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργεια στην απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο προμηθευτής κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου, περί καταχραστών του Δημοσίου. Στους τρεις γιατρούς επεβλήθη ποινή κάθειρξης πέντε ετών (με ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την έφεση, ενώ στον ένα γιατρό δόθηκε και τριετή αναστολή) και στον προμηθευτή ποινή κάθειρξης 12 ετών.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

Στα ίχνη κυκλώματος στη Δ. Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό κυκλώματος που διακινεί σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας λαθραία τσιγάρα, μέσω αλλοδαπών. Στο πλαίσιο αυτών των ερευνών συνελήφθησαν χθες στα Σαγαίικα και στο Λάππα Αχαΐας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Μπανγκλαντές, ηλικίας 30 ετών. Ο ένας εντοπίστηκε να κατέχει τρεις κούτες με 600 λαθραία τσιγάρα. Προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε προμηθευθεί τα λαθραία τσιγάρα από τον 30χρονο ομοεθνή του, που εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα με άλλες 128 κούτες με 26.600 λαθραία τσιγάρα. Τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν συλληφθεί σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία 15 αλλοδαποί, κυρίως υπήκοοι Πακιστάν ενώ έχουν βρεθεί 2.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Μπαζάρ στη Δ. Αρεοπαγίτου

Το ετήσιο φιλανθρωπικό μπαζάρ του Μερόπειου Φιλανθρωπικού Σωματείου πραγματοποιείται για πέμπτη χρονιά από χθες στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στον αριθμό 45 και θα διαρκέσει ώς την Κυριακή 10/11. Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Απολογία πέντε κατηγορουμένων

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων στη δίκη για τους «στημένους αγώνες» ποδοσφαίρου. Χθες απολογήθηκαν ο πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, ο παίκτης του στοιχήματος, Γιώργος Χαβενετίδης, ο ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ, Δημήτρης Δημητρίου, και μέσω του εκπροσώπου του ο πρώην πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας, Διονύσης Κοτούλας. Ολοι δήλωσαν αθώοι. Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή με την αγόρευση της εισαγγελέως.

ΠΕΡΣΙΝΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη

Αναβολή επ’ αόριστον πήρε η δίκη του προέδρου του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκη και του αντιπροέδρου, Σ. Θεοδωρίδη, για τον περσινό τελικό κυπέλλου και ειδικότερα για την επίσκεψη στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο. Αμφότεροι κατηγορούνται με βάση τις διατάξεις που αφορούν στην «ποινική αντιμετώπιση προσυνεννοημένων αγώνων».

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Οπλα και σφαίρες σε φορτηγό πλοίο

Σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ρόδου εντοπίστηκε από το Λιμενικό Σώμα φορτηγό πλοίο, στο φορτίο του οποίου εντοπίστηκαν όπλα και σφαίρες. Το πλοίο, που βρισκόταν κοντά στα Ιμια, φέρεται να συγκαταλέγεται σε λίστα του Λιμενικού, με πλοία «ύποπτα» για εμπλοκή σε υποθέσεις λαθρεμπορίου. Κατά την προσπάθεια ελέγχου του, ο πλοίαρχος ισχυρίστηκε ότι προορισμός του ήταν η Λιβύη, ωστόσο ερευνάται το ενδεχόμενο να κατευθυνόταν προς τη Συρία.Το πλοίο οδηγήθηκε στη Ρόδο για περαιτέρω έλεγχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή