Γενικές συνελεύσεις εκτός χρόνου απασχόλησης

Γενικές συνελεύσεις εκτός χρόνου απασχόλησης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός σχολικού ωραρίου θα πραγματοποιούνται εφ’ εξής οι γενικές συνελεύσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών. Αυτήν την εντολή έδωσε χθες ο αρμόδιος υφυπουργός Συμεών Κεδίκογλου προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κόβοντας τις άδειες που έπαιρναν οι εκπαιδευτικοί για να συμμετάσχουν στις γενικές συνελεύσεις. Η εντολή προκάλεσε την αντίδραση των συνδικαλιστών.

Ο κ. Κεδίκογλου προχώρησε στην εντολή «επικαλούμενος το συμφέρον των μαθητών, την ανάγκη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων και το άρθρο 16 παρ. 3 του Ν. 1264/1982 που ορίζει ότι οι τακτικές ή έκτακτες συνελεύσεις συνέρχονται εκτός χρόνου απασχόλησης», όπως λέει. «Στη σημερινή εποχή των αυξημένων εκπαιδευτικών αναγκών δεν θα πρέπει τα παιδιά να χάνουν από τα μαθήματά τους για συνδικαλιστικές ανάγκες. Αυτές θα μπορούν να καλυφθούν στον ελεύθερο χρόνο των συνδικαλιστών, εκτός ωραρίου. Αλλωστε, δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να εφαρμόζουμε τον νόμο, που τόσο καιρό δεν εφαρμοζόταν», δήλωσε στην «Κ» ο κ. Κεδίκογλου.

«Ο υφυπουργός επικαλείται το καλό το μαθητών. Γιατί, αφού ενδιαφέρεται για το καλό των μαθητών, δεν έχει φροντίσει να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία, να λειτουργήσουν σωστά τα ολοήμερα, γιατί δεν έχει στείλει έως τώρα τα χρήματα για να λειτουργήσουν οι σχολικές επιτροπές», ανέφερε από την πλευρά του στην «Κ» ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Μπάμπης Κόκκινος. «Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα χορήγησης αδειών, άρα η απόφαση του κ. Κεδίκογλου είναι κατάργηση συνδικαλιστικών ελευθεριών», πρόσθεσε ο ίδιος, αναφέροντας ότι οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες θα κινηθούν δικαστικά κατά της απόφασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή