Συνελήφθη για παραβίαση όρων ο Κ. Σακκάς

Συνελήφθη για παραβίαση όρων ο Κ. Σακκάς

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του τον περασμένο Ιούλιο συνελήφθη χθες ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Κώστας Σακκάς, 30 ετών. Εντοπίστηκε το μεσημέρι στο Ν. Ψυχικό και οδηγήθηκε από κλιμάκιο αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής στον 12ο όροφο του αστυνομικού μεγάρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου παρέμενε κρατούμενος έως αργά χθες τη νύχτα. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία πλημμεληματικού χαρακτήρα για παραβίαση των περιοριστικών όρων διαμονής, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 30χρονος υπόδικος φέρεται να διανυκτέρευσε σε σπίτι στο Ν. Ψυχικό αντί της πατρικής του κατοικίας στον Πειραιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους αποφυλάκισής του, ο Σακκάς ήταν υποχρεωμένος να διανυκτερεύει στο σπίτι των γονιών του, στην οδό Ζερβού, στον Πειραιά. Αντ’ αυτού, τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη ο 30χρονος διανυκτέρευσε σε σπίτι φίλης του στο Ν. Ψυχικό απ’ όπου αποχώρησε χθες το μεσημέρι. Συνελήφθη στο σημείο και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η παραμονή Σακκά στο σπίτι του Ν. Ψυχικού δεν είναι άνευ αστυνομικού ενδιαφέροντος, καθώς στο εν λόγω σπίτι φέρεται να διαμένει πρόσωπο που συνδέεται με έτερο κατηγορούμενο για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αδελφή του Ανδρέα – Δημήτρη Μπουρζούκου, του 24χρονου που συνελήφθη για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, τον Φεβρουάριο του 2013. Μάλιστα, ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σημείωσε στην «Κ» ότι στους περιοριστικούς όρους που είχαν επιβληθεί στον Κ. Σακκά ήταν και η απαγόρευση να έχει κοινωνικές επαφές με άτομα που συνδέονται με κατηγορουμένους για την υπόθεση των «Πυρήνων». Μιλώντας στην «Κ» η συνήγορος υπεράσπισής του Κώστα Σακκά, κ. Μαρίνα Δαλιάνη, αρνήθηκε ότι υφίσταται θέμα παραβίασης των περιοριστικών πόρων διαμονής.

Συμβούλιο Εφετών

Εκτός της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε εις βάρος του 30χρονου, ανοιχτό θεωρείται και το ενδεχόμενο το Συμβούλιο Εφετών να κρίνει εκ νέου εάν ο 30χρονος θα παραμείνει εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους ή εάν θα επιστρέψει εκ νέου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 30χρονος είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2010 έξω από αποθήκη στη Ν. Σμύρνη, όπου φυλασσόταν οπλισμός. Μαζί του είχε συλληφθεί ο Αλέξανδρος Μητρούσιας (επίσης κατηγορούμενος για συμμετοχή στη ΣΠΦ). Εις βάρος του (όπως και εις βάρος του Μητρούσια) ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», κατηγορία, ωστόσο, που ο ίδιος αρνείται.

Ο Σακκάς συμπλήρωσε 31 μήνες προφυλάκισης και αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο, έπειτα από απεργία πείνας διάρκειας 38 ημερών. Με αφορμή την αποφυλάκισή του, τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας» είχαν προβεί σε επίθεση, μέσω επιστολής, στον 30χρονο, χαρακτηρίζοντας την απεργία πείνας «τσίρκο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή