Τελευταίο αντίο στις δύο φοιτήτριες

Τελευταίο αντίο στις δύο φοιτήτριες

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Γονείς, συγγενείς, φίλοι, συμφοιτητές και πλήθος κόσμου αποχαιρέτισαν χθες το απόγευμα από τον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Μεσολόγγι, την 23χρονη φοιτήτρια Ειρήνη Τριανταφύλλου, που έχασε τη ζωή της στη σφοδρή σύγκρουση του υπεραστικού λεωφορείου με την νταλίκα, κοντά στα διόδια των Μαλγάρων. Τραγικές φιγούρες στη νεκρώσιμη ακολουθία οι γονείς της άτυχης Ειρήνης, που υπηρετούν ως εκπαιδευτικοί σε γυμνάσιο του Μεσολογγίου, και ο αδελφός της, που σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη.

Οπως έλεγαν όσοι είχαν γνωρίσει την Αγγελική, σε λίγο καιρό επρόκειτο να ολοκληρώσει τις σπουδές της στην σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων στο ΑΠΘ. Μάλιστα, όπως τόνιζαν, επρόκειτο για μια δραστήρια κοπέλα με ενεργό ρόλο στην κοινωνία και διάθεση προσφοράς, ενώ συμμετείχε σε πρωτοβουλία κοινωνικού προβληματισμού που είχε δημιουργηθεί στο Διαδίκτυο. Επίσης, ως μαθήτρια είχε συμμετάσχει στη Βουλή των Εφήβων. Ψήφισμα εξέδωσε το Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ για τη χαμογελαστή επιμελή αξέχαστη Ειρήνη.

Η κηδεία της δεύτερης νεκρής φοιτήτριας, της 20χρονης Αγγελικής Γρανίτσα, θα γίνει σήμερα το απόγευμα από τον νέο Ι.Ν. Αγίου Χρυσοφόρου στο Αγρίνιο. Η άτυχη είχε ξεκινήσει και αυτή με το μοιραίο λεωφορείο για τη Θεσσαλονίκη και είχε ως τελικό προορισμό την Κομοτηνή, όπου σπούδαζε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Στη γειτονιά της 20χρονης Αγγελικής, στην περιοχή του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει τον άδικο χαμό της.

Στο μεταξύ, μέλη της διοίκησης του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθούν τους τραυματίες και να ενημερωθούν για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Πρόκειται για το τρίτο τον τελευταίο μήνα. Αρχές Δεκεμβρίου και αρχές Ιανουαρίου, Ι.Χ. είχαν συγκρουσθεί με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, στη διασταύρωση του νοσοκομείου Αγρινίου και στο Περιθώρι αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι οδηγοί των Ι.Χ.

Σε σαρωτικούς ελέγχους σε φορτηγά τρίτων χωρών με κινητές μονάδες ΚΤΕΟ κοντά στα ελληνικά σύνορα θα προχωρήσει το υπουργείο Μεταφορών. Για «κινητές βόμβες» έκανε λόγο ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχ. Παπαδόπουλος αναφερόμενος σε ορισμένα φορτηγά με πινακίδες τρίτων χωρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή