Συλλήψεις για τα δάνεια από το Τ.Τ.

Συλλήψεις για τα δάνεια από το Τ.Τ.

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος κινήθηκαν αργά χθες το βράδυ διαδικασίες συλλήψεων υψηλόβαθμων πρώην στελεχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά και γνωστών επιχειρηματιών που είχαν λάβει δάνεια με εξαιρετικά χαριστικούς όρους την περίοδο 2007-2009. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδόθηκαν 15 εντάλματα σύλληψης, ενώ μέχρι αργά χθες το βράδυ είχε γίνει μία σύλληψη.

Οι εισαγγελείς Διαφθοράς, που χειρίστηκαν τις έρευνες για τη σοβαρότατη υπόθεση των δανειοδοτήσεων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ολοκλήρωσαν σε χρόνο ρεκόρ τη διερεύνηση της υπόθεσης, αποδίδοντας βαριές κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλα αδικήματα εις βάρος των εμπλεκομένων.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, κινήθηκε στη διαπίστωση της νομιμότητας ή μη δανειοδοτήσεων που χορηγήθηκαν σε επιχειρηματίες, καταδεικνύοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, σωρεία παραβάσεων. Για το θέμα αρχικά είχε γίνει έρευνα και από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η οποία είχε συντάξει δύο πορίσματα «φωτιά» για την υπόθεση, τα οποία και απεστάλησαν στις εισαγγελικές αρχές. Στο πλαίσιο των ερευνών της Εισαγγελίας ελέγχθηκαν οι αρχικές υπόνοιες για παράνομες δανειοδοτήσεις σε γνωστούς επιχειρηματίες και για τους περισσότερους επιβεβαιώθηκαν τα στοιχεία ότι είχαν πάρει δάνεια με χαριστικό τρόπο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, χωρίς τη διασφάλιση που επιβάλλει η ισχύουσα νομοθεσία.

Με βάση τα ευρήματα των εισαγγελικών ερευνών που κινήθηκαν προς πάσα κατεύθυνση και με άνοιγμα λογαριασμών, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου κίνησε διαδικασίες αιφνιδιασμού για κάποιους εκ των εμπλεκομένων, εκδίδοντας εντάλματα για τη σύλληψή τους, ενώ σήμερα αναμένονται οι ποινικές διώξεις, που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι βαρύτατες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν από τον ειδικό ανακριτή Διαφθοράς Νικόλαο Ανδρεάδη, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση, εις βάρος δύο διευθυντικών στελεχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου την κρίσιμη περίοδο των παράνομων δανειοδοτήσεων (2007-2009) και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε κατά γνωστού επιχειρηματία, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- νοσηλεύεται από προχθές στην Ευρωκλινική. Εντάλματα εκδόθηκαν και εις βάρος επιχειρηματία, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό (το ένταλμα το οποίο εκδόθηκε εις βάρος του είναι διεθνούς εμβέλειας) και προσωρινά κρατούμενου επιχειρηματία, ο οποίος έχει λάβει, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, παράνομες δανειοδοτήσεις από το Τ.Τ.

Μέχρι αργά χθες τη νύχτα είχε γίνει μία σύλληψη πρώην συνεργάτη διευθυντικού στελέχους, ενώ η διαδικασία εκτέλεσης των υπόλοιπων ενταλμάτων ήταν σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή