ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΓΑΛΑΤΣΙ, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Στοιχεία κτηματογράφησης για τρεις Δήμους της Αττικής

Την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στο Γαλάτσι, στη Νέα Ιωνία και στο Νέο Ηράκλειο ανακοίνωσε χθες η «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση (ΕΚΧΑ)». Μέσα στο επόμενο διάστημα, όλοι όσοι έχουν κάποιας μορφής ιδιοκτησιακά δικαιώματα στους τρεις δήμους θα λάβουν ταχυδρομικά το απόσπασμα κτηματολογικού πίνακα, προκειμένου να ελέγξουν την ακρίβεια των στοιχείων που έχουν δηλωθεί. Ο έλεγχος μπορεί να γίνει και από ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ (www.ktimatologio.gr), εφόσον ο ενδιαφερόμενος χρησιμοποιήσει τον αριθμό πρωτοκόλλου δήλωσης, τον κωδικό προσώπου και τον κωδικό ιδιοκτησίας, τα οποία αναγράφονται στο αποδεικτικό υποβολής δήλωσης που του δόθηκε κατά την πρώτη φάση κτηματογράφησης το 2008-2009.

ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗΣ

Αντιδράσεις από τη WWF

Την ένδεια των μέτρων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για τον περιορισμό της αιθαλομίχλης αναδεικνύει, με ανακοίνωσή της, η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς. Οπως αναφέρει, η θέσπιση του ορίου των 101 μg/μ3 στα αιωρούμενα μικροσωματίδια για τη λήψη μέτρων έρχεται σε αντίθεση με όσα ορίζουν η κοινοτική νομοθεσία και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (50 μg/μ3). Η οργάνωση αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα του μέτρου της μειωμένης χρέωσης ρεύματος, ζητώντας από το υπουργείο να διευκρινίσει «πώς θα ειδοποιούνται τα νοικοκυριά ώστε να σβήνουν το τζάκι και να ανάβουν ηλεκτρικά σώματα». Και επισημαίνει ότι η προτροπή προς τους πολίτες να καταναλώσουν περισσότερο ρεύμα μεταφέρει το πρόβλημα από τις μεγάλες πόλεις «στις περιοχές που πνίγονται από τα εργοστάσια της ΔΕΗ».

ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Απειλούν με κινητοποιήσεις

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, που είναι ανάστατοι από το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων εις βάρος των φαρμακείων όπως η μείωση του ποσοστού κέρδους στο 15% και η διάθεση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ. Στο πλαίσιο αυτό μεθαύριο πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη των φαρμακοποιών όλης της χώρας για να αποφασιστεί η έκταση και το είδος των κινητοποιήσεων. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, «διαλύουν την Υγεία, διαλύουν και τα φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί λένε όχι στον εξευτελισμό της φαρμακευτικής περίθαλψης και την εμπορευματοποίηση της υγείας».

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δέσμευση για ειδικό φρουρό

Τη δέσμευση ότι το ζήτημα του «χρέους» του ειδικού φρουρού που τραυματίστηκε βαρύτατα στα Ζωνιανά το 2007 προς το Δημόσιο για νοσήλια θα επιλυθεί, παρείχε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης. Οπως ενημέρωσε, έχει ήδη επικοινωνήσει με την οικογένεια του ειδικού φρουρού για την επίλυση του θέματος, και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ειδικός φρουρός τραυματίστηκε εν ώρα καθήκοντος». Ο ΕΟΠΥΥ, πάντως, διευκρινίζει ότι ο ΟΠΑΔ χρηματοδότησε τη νοσηλεία στο εξωτερικό του ειδικού φρουρού προκαταβολικά με 390.000 ευρώ. Μετά το πέρας της νοσηλείας και την εκκαθάριση των δαπανών εκκρεμούσαν 14.680 ευρώ, για τα οποία δεν δόθηκαν στον ΟΠΑΔ παραστατικά, με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και εν συνεχεία να αναζητηθεί η είσπραξή τους μέσω ΔΟΥ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ανακοίνωσε τρεις επώνυμες έδρες

Ανακοινώθηκε χθες επισήμως από την ηγεσία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που έχει έδρα στην Κοζάνη, η λειτουργία τριών Επώνυμων Εδρών στο ίδρυμα, που επιχορηγούνται πλήρως από τη ΔΕΗ. Οι έδρες έχουν γνωστικό αντικείμενο τη «Διαχείριση καινοτομίας – επιχειρηματικότητα – διασυνοριακές συνεργασίες» η πρώτη, τις «Κατεργασίες μορφοποίησης υλικών για εφαρμογές σε συστήματα παραγωγής ενέργειας» η δεύτερη, και τις «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και διαχείριση ενεργειακών πόρων» η τρίτη. Στόχοι της συνεργασίας του Παν. Δυτικής Μακεδονίας με τη ΔΕΗ ορίζονται, μεταξύ άλλων, «η ανάδειξη της Δυτικής Μακεδονίας σε σημαντικό πρότυπο περιφερειακό κέντρο της Ευρώπης για την προαγωγή της εκπαίδευσης και της έρευνας, κυρίως σε θέματα που αφορούν τον τομέα της ενέργειας, η εκπαίδευση, πρακτική εξάσκηση και εξειδίκευση φοιτητών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή