Γ. Ανδρεάδης, νέος στην ομάδα ανακριτών

Γ. Ανδρεάδης, νέος στην ομάδα ανακριτών

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O κ. Γεώργιος Ανδρεάδης, ο οποίος ανέλαβε το δύσκολο έργο να φέρει σε πέρας τις ανακρίσεις για το μεγάλο σκάνδαλο με τα παράνομα δάνεια εκατ. ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και να χειριστεί το βαρύ κατηγορητήριο κατά επωνύμων επιχειρηματιών, όπως ο Δημ. Κοντομηνάς, είναι σχετικά καινούργιος στην ομάδα των ανακριτών της διαφθοράς. Πρόεδρος πρωτοδικών και αυστηρός δικαστικής που ξέρει, όπως λένε οι συνάδελφοί του, να φθάνει στο αποτέλεσμα που θέλει αξιοποιώντας τα δεδομένα που έχει στα χέρια του, χαίρει της εκτίμησης των αρμόδιων δικαστικών αρχών. Οσοι τον γνωρίζουν μιλούν για ένα δικαστή αποφασιστικό, που δεν υπολογίζει παρά μόνο τα δεδομένα της δικογραφίας και αγνοεί πόσο ισχυρός οικονομικά είναι ο κατηγορούμενος που βρίσκεται ενώπιόν του.

Το έχει άλλωστε αποδείξει κατά την έρευνα που πρόσφατα χειρίστηκε για ένα ακόμη μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο που αφορούσε δανειοδοτήσεις εκατ. ευρώ από τράπεζες για έναν –πριν από χρόνια– κολοσσό στις κατασκευές, τον όμιλο Καρούζου. Ο κ. Ανδρεάδης προφυλάκισε τον γνωστό επιχειρηματία Ιω. Καρούζο και έστειλε στη φυλακή τη γυναίκα του για δάνεια περίπου 300 εκατ. ευρώ από πολλά πιστωτικά ιδρύματα. Είναι επίσης ο ανακριτής που χειρίστηκε το σκάνδαλο με τα ελικόπτερα, στέλνοντας τους εμπλεκομένους σε δίκη με βαριές κατηγορίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή