Ερευνών συνέχεια για την εξαφάνιση του Χρ. Ξηρού

Ερευνών συνέχεια για την εξαφάνιση του Χρ. Ξηρού

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αντιτρομοκρατική κλήθηκε χθες να καταθέσει ο πατέρας των αδελφών Γιώργου και Μιχάλη Νικολόπουλου, οι οποίοι βρίσκονται φυλακισμένοι στον Κορυδαλλό για την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη εντάσσεται στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Αντιτρομοκρατική για την πολύκροτη πλέον υπόθεση εξαφάνισης του Χριστόδουλου Ξηρού, κατά τη διάρκεια 9ήμερης άδειάς του από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η κλήση σε κατάθεση του κ. Παναγιώτη Νικολόπουλου έγινε μετά την κοινοποίηση στην ΕΛ.ΑΣ. (από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας) του καταλόγου με τις κλήσεις από και προς το κινητό τηλέφωνο του φυγά Χριστόδουλου Ξηρού.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας των δύο αδελφών φέρεται την 1η Ιανουαρίου (πρώτη ημέρα της 9ήμερης άδειας Ξηρού) να έχει καλέσει το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Ετσι, μεσημεριανές ώρες χθες, ο κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος παρουσιάστηκε (συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Φραγκίσκο Ραγκούση) για κατάθεση στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ. Πηγές με γνώση του θέματος δήλωσαν στην «Κ» ότι η διαδικασία ήταν τυπική και δεν διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα. Ενώπιον των αστυνομικών, ο πατέρας των έγκλειστων αδελφών Γιώργου και Μιχάλη Νικολόπουλου φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τηλεφώνησε στον Ξηρό από το εταιρικό του τηλέφωνο την Πρωτοχρονιά προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές, όπως και ότι είχε γνωρίσει τον «Μανώλη» της «17 Νοέμβρη» κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου στις φυλακές Κορυδαλλού και είχαν ανταλλάξει τηλέφωνα. Αστυνομικές πηγές σχολίαζαν χθες ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν κρατούμενος και δεν νομιμοποιούνταν να έχει κινητό τηλέφωνο. Αρα, το γεγονός ότι ο Π. Νικολόπουλος γνώρισε πού να τον καλέσει μαρτυρά μια στενή σχέση μεταξύ τους. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η πράξη αυτή δεν είναι ποινικά κολάσιμη, ωστόσο αποδεικνύει τη στενή σχέση των έγκλειστων «Πυρήνων» με τον Χριστόδουλο Ξηρό και ενδεχομένως με τη φυγή του. Ο κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος είναι ιδιοκτήτης ταχυφαγείου στην Αττική.

Αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε στην «Κ» ότι και άλλα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή ο Ξηρός θα κληθούν ή έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον.

Νέες καταθέσεις

Αντίθετα, σε μια προσπάθεια να εντείνουν την πίεση προς τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας», που κατά την ΕΛ.ΑΣ. φέρονται να έχουν συνδράμει το σχέδιο απόδρασης Ξηρού, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κληθούν σε κατάθεση και άλλα συγγενικά πρόσωπα έγκλειστων για συμμετοχή στην οργάνωση. Μέχρι αργά χθες το βράδυ ωστόσο, δεν είχαν επιβεβαιωθεί οι σχετικές πληροφορίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή