Σύλληψη Γ. Κουρή για χρέη στο Δημόσιο

Σύλληψη Γ. Κουρή για χρέη στο Δημόσιο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόκειται για την τρίτη σύλληψη του άλλοτε ισχυρού επιχειρηματία, καθώς το κατώφλι της ΓΑΔΑ πέρασε αρχικά τον Απρίλιο του 2012 για μη καταβολή ΦΠΑ (ύψους 300.000 ευρώ) και τον Απρίλιο του 2013 για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών (ύψους 1,5 εκατ. ευρώ) για την υπόθεση του Alter. Για τη δεύτερη υπόθεση μάλιστα ο 77χρονος και ο γιος του Ανδρέας είχαν κριθεί προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στην 11η τακτική ανακρίτρια.

Η χθεσινή σύλληψη Κουρή έγινε ύστερα από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα και αφορά οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας για πολεοδομική παράβαση. Ο Γ. Κουρής συνελήφθη κοντά στο σπίτι του στο Ψυχικό από αστυνομικούς του τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής. Απογευματινές ώρες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για χρέη προς το Δημόσιο. Σήμερα πρόκειται να δικαστεί στο αυτόφωρο Τριμελές. «Οποιος αντιστέκεται στην τρόικα συλλαμβάνεται (…) χρωστάω στην εφορία όπως πάρα πολλοί Ελληνες και σιγά σιγά θα τα πληρώσω» αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο συλληφθείς Γιώργος Κουρής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή